Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Hét év után újraindult Győrben a Dili! - képriport

1977-ben indult hódító útjára a KTMF Stúdió szervezésében az a fergeteges vetélkedő sorozat, ami a ˝Szerdai DILI˝ nevet kapta. Szombaton ismét a versengésé volt a főszerep az Egyetemi Csarnokban.

20 óra 53 perc


Hét év után újraindult Győrben a Dili! - fotók: Katona Flórián.

Korábban

Mi is az a Dili?

A győri Széchenyi István Egyetem hagyományfolytató vetélkedője, amelyet hét év szünet után, 47. alkalommal rendeznek meg. Ez az alkalom más lesz, mint az eddigiek, hiszen a régi diákokat is várják a versengésre.

Egy kis Dili-történelemért kattintson ide!

Az egykori ˝Dilis˝ fiatalok mára ősz hajú veteránok, sokan a gazdasági élet fontos területein töltenek be vezető szerepet. A beszélgetésekből kiderült, hogy hasznosítják azokat a szervezéselméleti tapasztalatokat, amelyekre a DILI kapcsán szert tettek. De az emlékek nem múlnak, s úgy gondolták, a hagyományt, ami 2003-ig élt, 7 év elteltével fel kell eleveníteni, és tovább kell adni a mai fiataloknak, akik sokat tesznek azért, hogy a KTMF Stúdió ismét a régi fényében ragyogjon a győri Duna-part kollégiumában.

Amire a KTMF Stúdió örökös tagjai vállalkoztak, arra még példa nem volt e hazában, hiszen ezúttal az elmúlt 35 évben végzett hajdani diákokat hívják közös ˝korszakokat átívelő˝ vetélkedésre.

Egy olyan versengésre, ahol minden bizonnyal felértékelődnek az emberi kapcsolatok, ahol olyan fontos dolgok kerülnek majd előtérbe, mint az egymásra való odafigyelés, hogy olyan közösségek formálódnak a július végétől tíznaponta megjelenő előzetes feladatok révén, és a DILI estéjén, amelyek a több generációs szakadékok között építenek új hidakat, aminek sziklaszilárd alapját a közös főiskolához-egyetemhez való sajátos kötődés biztosítja.

Ennek révén talán olyan barátságok szövődnek, amelyekre nagyon sok embernek szüksége van manapság, és amit más alkalom talán nem is hozhat létre, ˝csak˝ az a pár óra önfeledt szórakozás, és küzdelem, amikor az ügyvéd a felületkezelési menedzser, vagy épp a vezérigazgató egymást vállvetve támogatja nem is a gazdag díjakért, mert hiszen azok nem lesznek, hanem a közös sikerért a közös élményekért!

Egy régi kép a Dili archívumából
Egy régi kép a Dili archívumából

2010 őszére tervezték ezt a nagyszabású vetélkedőt az Ősstúdiósok, melynek segítségével a Főiskolán, és jogutódjában, a mai Széchenyi István Egyetemen végzett mintegy 26.000 öregdiákot szeretnék mozgósítani, segíteni a régi tankörtársak egymásra találást, feleleveníteni a régi idők diák hangulatát. Sorrendben ez lesz a 47. vetélkedő, mely ezúttal a DILI 2010’ nevet kapta. Milyen lesz az a DILI, amelyik a résztvevők számát, és technikai hátterét tekintve is az eddigi legnagyobb, legprofesszionálisabb lesz? Dinamikus, Izgalmas, Lendületes, Internetes!

A vetélkedő szombaton lesz, azonban november 19-én 15:00-kor elindul az első karaván a Dunakapu térről egy előzetes feladattal. Még több információt ide kattintva olvashatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerecseny: Kis lépésekkel előre

Nagy többséggel kapott újra bizalmat Szerecseny lakóitól Bolla Gyula polgármester. A településvezető… Tovább olvasom