Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Hét év remény

Évente többen keresik fel Győrben az Esély a Gyógyulásra Rákbetegek Győri Egyesületét.
Hétéves az Esély a Gyógyulásra Rákbetegek Győri Egyesülete, amelynek tagjai a rákbetegség megelőzésére, illetve a daganatos betegek gyógyulására és rehabilitációjának segítésére kötöttek véd- és dacszövetséget. A betegek száma folyamatosan nő, évente többen keresik fel Győrben a Rákóczi u. 10. szám alatt lévő irodát.

A támaszadó klubhelyiségben olyan gyógyult rákbetegek dolgoznak, akik a saját problémájuk, betegségük mellett mások hasonló gondjainak megoldásában nyújtanak jobbot.

– Abban a félelemmel teli időszakban, amikor a rákos beteg megtanul együtt élni betegségével, minden biztatás és segítő mondat számít – vélekedik dr. Zaupper Tamásné egyesületi elnök. – Különösen hiteles ez azoknak a szájából, akiknél a daganatos betegséget 10–15 éve fedezték fel. A köztünk lévő segítők végigjárták már azokat az utakat, amelyeken az újak csak most indulnak el. Támaszai lehetünk azoknak, akik fontos döntés meghozatala előtt állnak, vagy a megváltozott körülmények között tanulnak újra élni.

Előadás-sorozat, konferencia, termékbemutató és életmódtábor is szerepel az egyesület programjai között, amelyek közül a felejthetetlen emlékeket és pihenést kínáló életmódtábor vezeti a toplistát. Idén ennek Bükkszentkereszt adott otthont, ahol a mozgás, az egészséges táplálkozás, a gyógynövények gyűjtése és megismerése, valamint a gyógyító kövek hatásának megismerése is szerepet kapott.
„ Fantasztikus élményekkel gazdagodtam.

Összehangolt, jó csapatmunkában vettem részt. Tartottam tőle, mikor megtudtam, hogy napi négy óra torna vár majd ránk, de a klubtársaim biztatása legyőzte a félelmemet. Több, eddig ismeretlen receptet hoztam magammal, amelyeket ezután beépítek az étrendembe." (Erzsi, klubtag)
„ Ha igaz az, hogy minden nőnek szüksége lenne arra, hogy évente legalább egyszer egy hétre elmenjen és csak magával foglalkozzon, akkor az a rákbetegekre duplán igaz. Ebben a táborban kiszolgáltak és a kedvemben jártak. Tornáztunk, szaunáztunk, nagyokat sétáltunk és csodálatos emberek előadásait hallgattuk meg. Nyugalomban és békességben töltöttünk el egy hetet és szívtuk magunkba a Bükk friss levegőjét." (Marika, klubtag)

Az év szinte minden hátralévő hetére jut legalább egy-egy hasznos program. Leéb Istvánné, az egyesület alelnöke úgy tájékoztatott, jövő szerdán részt vesznek a daganatos betegek napja rendezvényen a fővárosban. November 16-án a győri irodában tartanak tájékoztatót a Flavin 7 termékcsalád legújabb fejlesztési eredményeiről, november 25-én pedig a sorstársak a budapesti PET-CT Központba látogatnak el.
A beteg egyre több, a támogatók száma viszont egyre kevesebb. Mára szinte a civileknek adható egy százalékból, illetve pályázati pénzekből tartja fenn magát az egyesület. Csak a remény örök, mert hinni legalább abban lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A harangozás még mindig probléma

Továbbra is felébrednek hajnalban az emberek a harangozásra – közölte győri olvasónk. Tovább olvasom