Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Hét és fél millióért ültetnek fákat

Hét és fél millió forint értékű port és zajt csökkentő fával gazdagodik decemberig a megyeszékhely.
Az ültetést kedden kezdték meg a szakemberek.
Aki fát ültet, bízik a jövőben, tartja a mondás. A Győrben kedden kezdődött faültetés részben ennek szellemében szerveződött, s ahhoz a programhoz kapcsolódott, amelyik a „fát az egészséges környezetért" jelszót viselte. A megyeszékhelyen 2000-ben volt utoljára átfogó faültetés, amikor ezer csemetét ültetett az önkormányzat. Ezúttal a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Zöld forrás programjára pályázott a város, és 2 millió 445 ezer forintot nyert, amit 2,5 millióval egészít ki. A pénzből 386 fával gazdagodhat a megyeszékhely.

A faültetés tegnap kezdődött. A 82–83-as főút bevezetőszakasza mellé, a Marcalváros két részének házait elválasztó ligetes zöldterületre 63 nagylevelű hársat és ugyanennyi magyar kőrist ültetnek. Németh Zoltán, a közgyűlés környezetvédelmi bizottságának elnöke a Kisalföldnek elmondta, az Ipar utcába 35 kislevelű hársat és 30 mezei juhart, a Mártírok útjára 19 kislevelű hársat, a József Attila úton 52 madárberkenyét ültetnek. A Nagy Imre úton és a Baross Gábor úton 16 nagylevelű hárssal gyarapszik a fák száma, míg a Kiss János utcába 41 nyír kerül, ugyanebből a fafajtából pedig a Tarcsay Vilmos utcába 67-et ültetnek.

A Zöld forrás pályázathoz kapcsolódik a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. a maga faültetési programjával. Krakovszki József, a társaság közterület-fenntartási üzemvezetője arról tájékoztatott, hogy Győrben 45 ezer utcai fasorokban és parkokban lévő fát tartottak nyilván eddig. A társaság részben a kiszáradt vagy építési munkák miatt kivágott fákat kívánta pótolni 127 fával, 102-t pedig a lakosság kérésére ültetnek. Az említett 386 fához így ültethetnek most decemberig további 229-et. Ezekből jut Adyvárosba, Bácsára, a Belvárosba, Győrszentivánra, Gyárvárosba, Ménfőcsanakra, Gyirmótra, Nádorvárosba, Marcalváros I-re, Révfaluba, Szabadhegyre, Újvárosba, Szigetbe, Pinnyédre és Jancsifaluba. A csemeték között oszlopos gyertyánok, gömbakácok, gömbjuharok és gömbmeggyek, ezüsthársak, vérszilvák, gesztenyék és törökmogyorók szerepelnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levelet írtak a magasházak ellen

A győri Ipar utca 96. számon bejegyzett Egyetértés Lakásszövetkezet egyet nem értését fejezte ki,… Tovább olvasom