Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Heringjáraton nyomorognak a bácsai busz utasai? Ön mit tapasztal? Szavazzon!

Olvasónk szerint sokszor heringjárat a 11-es busz, mi nem így láttuk. A szolgáltató szerint a zsúfoltság a bácsai buszokon olyan, mint a többi nagy forgalmú győri buszon.
"200 várakozó utas kiszolgálására küldtek egy szóló buszt"

"Az egyik leghosszabb városi buszjárat, a 11-es huzamosabb ideje rendkívül rosszul közlekedik. A járat félóránkénti közlekedése - különösen ekkora lakosságszámú városrész tükrében - önmagában is botrányos. Reggel, délelőtt százak mennének munkába, iskolába, egyetemre, az idős emberek orvosi rendelésre, kórházba, vagy bevásárolni, ügyeiket intézni.

Már a Vámosi útról sokszor úgy kanyarodik ki az István király útra a busz, hogy egy gombostűt sem lehetne rajta leejteni. Mindezt tetőzi, hogy hetente legalább három-négy járatot rejtélyes okokból kihagy a szolgáltató. Pár hete nem érkezett meg a menetrend szerinti járat, majd körülbelül 200 várakozó utas kiszolgálására küldtek egy szóló buszt.

Az emberek, mint a konzervdobozban a préselt heringek nyomorogtak" - panaszolta egyik neve elhallgatását kérő Olvasónk. (Érdekesség, hogy a 11-es valóban az egyik leghosszabb útvonalon közlekedő buszjárat Győrben: a marcalvárosi végállomásig 13,5 km-t tesz meg. A 30Y járat még erre is rátesz egy lapáttal: a győrszentiváni végállomásig 16 km után jut el.)


Szóló 11-es halad Marcalváros irányába - fotó: Győribuszok.hu (Zátonyi Gergely)
Szóló 11-es halad Marcalváros irányába - fotó: Győribuszok.hu (Zátonyi Gergely)


"Több mint bosszantó, amikor áll és csak vár az ember"

Nos, a kisalfold.hu újságírója kedd reggel sem a 7 óra 48 perckor, sem a 8 óra 5 perckor, Ergényi lakótelepről induló járat esetében nem tapasztalt nagy tömeget.

A 8 óra 5 perckor induló járatot elkísértük a Dombhát utcai megállóba; az öt megálló alatt körülbelül 20-25 utas szállt fel a buszra. "Azok a járatok nagyon telítettek reggel, melyeken az iskolás diákok utaznak. Nyolc óra után többnyire kényelmesen szoktam beutazni a Honvéd ligetig, általában le is tudok ülni.

A járatkimaradások viszont valóban egyre gyakoribbak: több mint bosszantó, amikor áll és csak vár az ember, s nem tudja, miért nem jön a menetrend szerinti járat" - mondta az egyik neve elhallgatását kérő utas."48 járatból 8 esetben közlekedik szóló autóbusz Bácsára"


"A 11-es autóbuszjáratokon sem tapasztalható nagyobb zsúfoltság, mint a többi nagy forgalmú járatokon Győrben. Jelenleg a MarcalvárosbóI induló 11-es jelzésű buszok 83 százaléka csuklós autóbusz. 48 járatból 8 esetben közlekedik szóló autóbusz Bácsára, jellemzően csúcsidőn kívül.

Ennél jelentősebb arányban a többi, hasonlóan nagy utasforgalmú autóbuszvonalon sem tudjuk biztosítani a csuklós autóbuszok közlekedését.

Esetenként sajnos előfordul, hogy a hibás csuklós autóbuszt csak szólóval tudjuk pótolni, ami panaszra adhat okot" - kezdte Mihályka Imre, az ÉNYKK Zrt. győri személyszállítási igazgatója.

Problémák, amelyeket már megoldott a szolgáltató

"A 11-es járattal kapcsolatban a településrész önkormányzati képviselője, Bárány István, illetve utasaink korábban az alábbi igényeket, problémákat jelezték.

A Kovács Margit utcai megállóhelyről 13.20 órakor induló 11-es jelzésű szóló autóbusz zsúfolt. A 11-es járatokkaI Bácsáról nem lehet közvetlenül eljutni a vásárcsarnokhoz, az advárosi iskolákhoz és a Petz-kórházhoz, illetve kérték, hogy a 11A jelzésű járatok Bácsa, Ergényi lakótelepig közlekedjenek.

A Marcalvárosból 13.20 órakor induló 11-es járat esetében típuscserét végeztünk, a járatot jelenleg csuklós autóbusz végzi. A tavaly október 13-tól érvényes menetrendben a másik két kérést is megoldottuk.

A szóban forgó időponttól a 11-es járatok a Baross Gábor út helyett a Tihanyi Árpád úton közlekednek, közvetlen eljutási lehetőséget biztosítva a vásárcsarnokhoz, az adyvárosi iskolákhoz és a kórházhoz.

A 11A jelzésű autóbuszjáratok - a korábbi délelőtti időpontok helyett jellemzően csúcsidőben - Kisbácsa, Dombhát utca helyett Bácsa, Ergényi lakótelep, Telek utca megállóhelyig közlekednek" - válaszolta kérdéseinkre Mihályka Imre.

Mily meglepő: dugóban a buszok is elakadnak

"Az utóbbi időben többször előfordult, hogy autóbuszaink a csúcsidei forgalomtorlódás következtében - ami a Jókai utcában és a Szent István úton a leglátványosabb - jelentős, 20- 25 perces késéssel közlekedtek.

Ez a körülmény a járatoktól független, változtatni nem tudunk rajta, munkánkat azonban nagyban megnehezíti" - zárta szavait Mihályka Imre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös bérlet? Apró győri lépések a 21. századi busz- és vonatközlekedés irányába

Ön vásárolna olyan bérletet, amellyel buszra és vonatra is felszállhat a kisalföldi megyeszékhelyen? Szavazzon! Tovább olvasom