Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Hercegi bor kalapács alatt Győrben

A portugál herceg ajándékát, egy aranyozott, a királyi család címerével ellátott üvegben lévő portói bort is elárvereznek április 7-én Győrben.

Emellett licitálni lehet 61 éves tokaji aszúra, több muzeális értékű palackozott borra és neves hazai pincészetek más kereskedelmi forgalomba nem kerülő különlegességeire - jótékony céllal.

A Kantharosz Civil Összefogást hat helyi szervezet hozta létre: az Első Győri Lions Club, az Arrabona Lions Club, a Győri Rotary Club, a Rotary Club Győr Rába, a Győrújbaráti Rotary Club, az Első Győri Kiwanis Klub és az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának Győri Legátusa. Tavaly szerveztek először jótékonysági gálaestet. Akkor így három millió forintot gyűjtöttek össze és támogatni tudták a megyei kórház koraszülött osztályának eszközvásárlását, a Szent Cirill és Metód Alapítvány táboroztatását és a Gézengúz Alapítvány mozgásterápiáját. Idén a Radó-iskolának és a Márton lakóotthonnak szeretnének pénzt juttatni, az udvar és a kerítés felújítására, illetve a szociális foglalkoztató működési költségeihez járulnának hozzá. Egy súlyos betegségből gyógyuló kisgyermeknek pedig számítógépet akarnak ajándékozni.

Bor és muzsika megint jótékony céllal ad randevút egymásnak a Kantharosz gálaesten. A tavalyi sikert folytatva tartanak hangversenyt és borárverést április 7-én 18 órától a Richter-teremben. A belépőkből, a szponzori adományokból befolyt és az aukción összegyűlt pénzt fordítják támogatásra. Ezért a Győri Filharmonikus Zenekar ezúttal is ingyenesen ad műsort, amelyben többek közt szerepel Liszt Ferenc Magyar rapszódiája, a Rákóczi-induló és a Radetzky-mars és díjmentesen biztosítja a rendezvényhez a Richter-termet. Ott majd licitálni lehet a felajánlott borokra is és fahordókban érlelt pálinkákra. Az est fővédnöke: Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marcalvárosi tanulmányi verseny a Kovács Margit ÁMK-ban

A fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Kovács Margit ÁMK ünnepi rendezvénysorozatának egyik… Tovább olvasom