Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Helyzetmentő a javából

Egy éve kifizette egy család rezsitartozását, különben a szülők utcára kerültek volna négy gyermekkel. Rendszeresen támogatja a rászorultakat és a napokban ismét segített az a fiatalember, aki a jövőben is szeretné megőrizni inkognitóját. Önzetlensége mégis példa lehet.
Nagy Mónika gyerekeivel.
A győri P. T. már csak munkája miatt sem rendszeres újságolvasó, de azért az érdekesnek ígérkező írásokat mindig megtalálja. Segítője ebben a felesége, aki nagy tapintattal, mégis kellő érzékenységgel, „véletlenül" éppen annál a cikknél hagyja nyitva a lapot, amelyikről úgy érzi, férjének tudnia kell róla. Így volt ez jó egy éve is, amikor a nagy összegre rúgó rezsitartozás miatt kilakoltatás előtt állt egy négygyermekes család. A Soproni úton élő szülők és gyermekek helyzetét szó szerint megmentette az azonnali befizetés és egy kis plusztartalék.

Maradhattak. A napokban szintén jócskán a pénztárcájába nyúlt a vállalkozó, aki élete párjával úgy döntött, hogy felkarol egy kétgyermekes édesanyát, aki a kicsikkel albérletben tengődött és a család tartozása tetemes volt. Az adósságot P. T. nem csupán rendezte, de annyi tartalékot is otthagyott az anyának, hogy később tiszta lappal indulhasson.

– A párom rendkívül érzékeny szociális kérdésekben, úgyhogy mindig ő kezdeményez – árulta el a győri „helyzetmentő". – A mindennapjainkba beépült a segítés, azaz ahol tudunk – és éppen megengedhetjük magunknak –, segítünk. Nálunk ebben teljes az egyetértés. A mi életfilozófiánk arra épül, hogy ha mindenünk megvan, nem vágyunk folyamatosan duzzadó pénztárcára, vagyonra, inkább mások életén könnyítünk. Ezért nem ritka, ha (engem legalábbis) bolondnak néznek. Sok esetben mégis úgy érzem, kevés, ha kifizetjük egy család adósságát – sokkal inkább arra lenne szükség, hogy helyzetbe hozzuk az illetőt, azaz új eséllyel, tiszta lappal kezdhessen.

Ha ezek után bárki azt hiszi, a P. család sokszoros milliomos, téved. Bankhitelre vettek egy régi családi házat, amit erejükhöz mérten szépítgetnek. A napokban várják második kisbabájukat, amire nagyon készülnek. A kis jövevényt azonban feltehetően abban a szellemben nevelik, mint nővérét, aki megszokta, hogy a már megunt játékait másoknak odaadja, s nemcsak az ünnepek táján tud örülni mások örömének. A győri helyzetmentő ezzel kapcsolatosan csak azt nem érti, miért nézik szinte szó szerint bolondnak ezért a gondolkodásáért, mentalitásáért. Hiszen nála jóval tehetősebbek is cselekedhetnének hasonlóképpen, ám ma már úgy van vele, jobb, ha ezekről a dolgokról hallgat. Ám ha sikerül elintézni és végére járni valaminek és csak egy embernek könnyít az életén, már akkor is megérte. Nyugodtabban alszik, és – gyorsan tegyük hozzá – párjára is talált ebben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új autók, ingatlanok

A győri önkormányzati képviselők nyilvános vagyonnyilatkozataiból kitűnik, hogy az elmúlt évben… Tovább olvasom