Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Helyszínbejárás a téti gyógyítóházban

A téti gyógyítóházat az intézmény és város vezetőinek kíséretében járhattuk be, így beszámolhatunk olvasóinknak – főként a tétieknek és a környékbelieknek – arról, hogy néz ki az épület, ahova remélhetőleg januártól rendelésre járhatnak.

A tavaly júniusban kezdődött építkezés terv szerint haladt, így már kész a téti gyógyítóház épülete. Folyik a műszaki átadása, hamarosan elkezdhetik a takarítást és csatlakoztatják rendszereit a közművekhez.

A helyszínbejáráson kísérőink, Ackermann László alpolgármester és Kukorelli László polgármester elmondták: remélhetőleg januártól ide járhatnak a helyiek és a környékbeliek, és sorban állás nélkül, rövid előjelentkezési idővel kapnak ellátást. Jó hír ez a kistérség 19 településén mintegy 19 ezer lakónak, mert így hamarosan már nem kell a megyeszékhelyre utazniuk a szakrendelések miatt.

Kukorelli László polgármester és Ackermann László alpolgármester mutatta meg lapunknak  a  járóbeteg-központot. Fotó: Bertleff András
Kukorelli László polgármester és Ackermann László alpolgármester mutatta meg lapunknak a járóbeteg-központot. Fotó: Bertleff András


Az épületben lift, terasz, zöldtető is helyet kapott, a tágas folyosók azért is nagyobbnak tűnnek, mert a két szint között át lehet látni és a nagy üvegfalak panorámát biztosítanak a város határára.

A várakozók kényelmes székekre ülhetnek, a bútorok árnyalatai meleg hangulatot árasztanak és belül is visszaköszön a falakon a külső burkolat téglamintája, ami egyáltalán nem sötét, pedig több téti ettől tartott, amikor a látványterveket megismerte.

Wawrzsák Zsolt, a Téti Kistérségi Gyógyítóház Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy az orvosi gépek, műszerek közbeszerzési eljárása is elkezdődött: augusztus közepéig várják a beszállítói ajánlatokat, őszre megérkezhetnek a helyszínre az eszközök.

A doktorokkal egyelőre szóbeli egyeztetés folyik, de minden szakterületre van orvosjelölt, még Szlovákiából is van érdeklődő. Szeptember 30-án lesz a projektzárás, ugyanis a kistérségi járóbeteg-szakellátó központ több mint 900 millió forintos beruházásához a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében Tét több mint 814 millió forint pályázati támogatást nyert. Utána lehet a működéshez szükséges engedélyeket beszerezni, többek közt a tisztiorvosi szolgálattól, ezenkívül meg kell majd kötni a finanszírozási szerződést az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral.

Még az épület felavatása előtt, nyílt nap keretében a lakosok is körbejárhatják az épületet. Meggyőződhetnek arról, hogy mindent a tartósság, a környezetvédelem (napelemek, esővízgyűjtés) és az egészségügyi ellátás szempontjai szerint alakítottak ki.

Sötétszürke járólapok jelölik például a gyengénlátóknak, hogy merre kell menni. Ám nemcsak betegen járhatnak majd az intézménybe a kistérség lakói, ugyanis egészségmegőrző rendezvényeket is szerveznek itt.

Olvasóink írták

  • 1. Bo9903 2011. július 27. 12:13
    „És az összes, 19 községből a közlekedés is megoldott?Melyik 19 községről szól? Ha Mariska néni szemészhez megy reggel 8-ra 5 faluval odébbról mondjuk, hogy megy el, és hogyan jut haza ? Vagy netán az OEP fizeti a taxit is? Akinek eddig volt buszjárata Győrbe és Tétre nem, az továbbra is Győrbe fog járni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazai sztárok lépnek fel a Nyári Fesztiválon

Pénteken és szombaton kétnapos Nyári Fesztivált rendeznek Tápszentmiklóson. A programok minden… Tovább olvasom