Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

Helyreállították a hibás berendezést a győri vasútvonalon

Meg nem erősített információink szerint Öttevénynél két szerelvény szembe ment egymással. Így látta olvasónk.

12.30 - Olvásónk bezsámolója

"Csütörtök reggel is a 6.48-as vonattal igyekeztem Óvári munkahelyemre. Fél hétkor nagy tömeg, a kijelzőn még az 5.48-as vonat 50 perc késése előjelezve az indulásra. Megörültem, hogy akkor 10 perc múlva indul. Vártunk, jöttek az utasok, már 80 percre változtatták a késve indulást. A kaluz semmit nem tudott, bizonytalan volt, hogy mikor indulunk. Leszálltunk, és átballagtunk a buszpályaudvarra, mert onnan 7 órakor indult busz.(Megjegyzem, legalábbis azt beszélték,  hogy 4.48-as vonat áll Öttevénynél, tehát nem 6 óra körül történhetett az eset.)

 Azért megkérdeztem én kis  naív a kaluzoktól, hogy ilyen esetre nincs e valami megállapodás a MÁV és VOLÁN között, hogy esetleg elfogadják a vonatbérletet a buszon. Nevetett.. A buszsofőrtól már nem mertem megkérdezni, bár , ha van egy kis humorérzéke és tudja, hogy nem jön ellenőr, mondhatta volna, hogy a két szép szememért elvisz. No szerencsére nem ezen a pár száz forinton múlik, hogy kis késéssel, de beértem a munkahelyemre.

 Még egy kérdés a MÁV - hoz: ilyen esetben nem tudnak sürgősséggel mentesítő buszjáratot kérni a Volántól? Miért nem tájékoztatják legalább a dolgozóikat, lehet, hogy az utasok jelzéseiből telefonon és interneten előbb tudjuk, hogy mi történt? Hát igen a technika, kár, hogy a  jelzőberendezés nem tudott telefonálni a mozdonyvezetőnek, hogy elromlott. De majd ez is fejlődik, mozdonyvezető sem lesz.... Meg lehet, hogy munkahely sem egyeseknek az ilyen késések miatt...
Már örömmel olvastam, hogy lassan helyreáll a közlekedés és időben hazajutok majd."

8.17 -  Folyamatosan áll helyre a menetrend szerinti közlekedés a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, de ugyancsak műszaki hiba miatt a székesfehérvári vonalon késésekre kell készülni - közölte a Mávinform csütörtök reggel.

Győr és Öttevény között helyreállították a kora reggeli órákban meghibásodott vasúti jelző- és biztosítóberendezést, a másik vágányon pedig befejezték a vágányzárat, amit karbantartás miatt rendeltek el az éjszakai órákban.

Szemtanúja volt az esetnek? Rajta utazott az egyik vonaton?
tudosito@kisalfold.hu
A kisalfold.hu úgy értesült egy utas beszámolója alapján, hogy Öttevénynél két szerelvény szembe ment egymással csütörtök reggel, a mozdonyokat sikerült megállítani az ütközés előtt.  Az utasokat Öttevénynél leszállították, akkor látták, hogy két vonat egy vágányon áll, az egyik a váltókon keresztbe.

A berendezés használhatatlansága miatt Győr térségében lelassult a vonatközlekedés, egy-másfél órás késések voltak a reggeli órákban. Immár üzemszerűen működik a forgalomirányító rendszer, késésekkel még számolni kell, de folyamatosan áll helyre a menetrend a Budapest-Győr- Hegyeshalom vasútvonalon.

A Mávinform arról is tájékoztatott, hogy Kelenföld és Nagytétény között elromlott egy vasúti fény- és félsorompó. Emiatt átlagosan 30-40 percet késnek a Budapest és Székesfehérvár közötti vonatok. A hiba kijavításán dolgoznak.

7.48 - Meg nem erősített információink szerint Öttevénynél két szerelvény szembe ment egymással csütörtök reggel hat óra körül, a mozdonyokat sikerült megállítani az ütközés előtt.

Az egyik vonaton tartózkodó utas beszámolója szerint leszállították őket Öttevénynél, akkor látták, hogy két vonat áll egy vágányon. Az egyik szerelvény keresztben állt meg a váltókon. 

A Mávinform legutóbb úgy tájékoztatott, Győr és Öttevény között az egyik vágányon nem működik a vasúti jelző- és biztosítóberendezés, a másik vágányon pedig vágányzár miatt nem közlekedhetnek a vonatok, a vasúti forgalom ezért lelassult a térségben.

A biztosítóberendezés helyreállításán továbbra is dolgoznak. A korábban jelzett 30-40-50 perces késések helyett azonban 1-1,5 órás késésekre kell készülni az utazóknak a műszaki hiba kijavításáig.


7.24 - A korábban jelzetthez képest még hosszabb, akár 1,5 órás késésekre kell készülni a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon - közölte a Mávinform csütörtök reggel.

Győr és Öttevény között az egyik vágányon nem működik a vasúti jelző- és biztosítóberendezés, a másik vágányon pedig vágányzár miatt nem közlekedhetnek a vonatok, a vasúti forgalom ezért lelassult a térségben. A biztosítóberendezés helyreállításán továbbra is dolgoznak. A korábban jelzett 30-40-50 perces késések helyett azonban 1-1,5 órás késésekre kell készülni az utazóknak a műszaki hiba kijavításáig.

6.34 - A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon 30-40-50 perces késések várhatók a vonatok közlekedésében csütörtök reggel - közölte a Mávinform.

Tájékoztatásuk szerint Győr és Öttevény között az egyik vágányon nem működik a vasúti jelző- és biztosítóberendezés, a másik vágányon pedig vágányzár miatt nem közlekedhetnek a vonatok, a vasúti forgalom ezért lelassult ebben a térségben.

A hiba kijavításán dolgoznak, addig 30-40-50 perces késések várhatók a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon.

(Nyitóoldali képük illusztráció.)

Olvasóink írták

 • 18. Mankapunka 2013. november 16. 12:50
  „Mentálisan melyikre nem felelnék meg? Mozdonyvezetőnek? Lehet, de az nem is bruttó 103 011 Ft-ot kap.”
 • 17. Buszfahren 2013. november 16. 07:20
  „Nem utazom vonattal de tudom, hogy rendszeresek a kisebb nagyobb késések. Valami okos leállította a busz járatokat gazdasági okokra hivatkozva /persze ők szolgálati kocsival utaznak/. Ilyenkor aztán jó lenne a busz. Ez van. A lényeg, hogy egyből is lehet választani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IGEN vagy NEM!!!!!!!!!!!!”
 • 16. yenkiman 2013. november 15. 18:39
  „Manka punka!
  Nem élcelődni kellene,hanem kipróbálni.Még az is előfordulhat,hogy mentálisan nem felelnél meg.Eléggé nagyképűen firkálsz és azt sem tudod miről van szó!A lényeg,hogy magaddal nagyon meg vagy elégedve!
  Tudomásom szerint a biztosító berendezést javították a vágányzár ideje alatt, és a munka befejeztével nem értesítették a forgalmi szolgálattevőt, aki a váltót nem állította mivel azt hitte dolgoznak a rendszeren.Kommunikációs hiba, és a nem megfelelő tájékozódás ami elő van írva.”
 • 15. Mankapunka 2013. november 15. 15:22
  „beenoyz

  Hol kell erre a nehéz munkára jelentkezni, amit csináltok? Ne a vasúti takarítómunkáról beszélj, amit te csinálsz bruttó 103 011 Ft-ért.”
 • 14. enéh 2013. november 15. 10:26
  „a Kisalföld miért nem jár utána, hogy mi történt? Ennyiben hagyja, hogy meg nem erősített információ? A nagy portálokon sem volt hír belőle.”
 • 13. megmondó 2013. november 14. 23:53
  „beenoyz!

  Elárulnád, hogy mi is történ csütörtökön reggel valójában? Ütközés, meghibásodás, szembemenesztés? Mi? Erre még értelmes választ nem kaptunk.”
 • 12. beenoyz 2013. november 14. 22:32
  „Úristenem. Először is. Nem kapnak többet. Vasútnál dolgozok papíron 103 ezret kapok, kézbe csak 60-67-et. Ha valaki nem tudná akkor nagyon nehéz a vasúti munka, szerintem sokatok nem bírná egy napig sem. :) Tipikus emberek vagytok mind akik először szidnak majd csak utána érdeklődnek. Ez a jelző volt a felelős azért is, hogy a vonatok megtudtak állni, mert ha nem romlik a jelző akkor a vonatok akkor ütközhettek volna is. (Azt még hozzá teszem, hogy egyetlen 1 ember felügyeli minden állomáson a vonatokat és eléggé nehéz munkája van neki is.) Én is ott voltam az nap reggel pestre kellett mennem, ugyan úgy késtem még sem nyavalygok. Nem tudtok olyan dolgot megépíteni ami ne tudna elromlani szóval senkinek sincs joga itt okoskodnia.”
 • 11. KissBali 2013. november 14. 20:47
  „Mrcsopi-nak:Ne írj hülyeséget,ha valamihez nem értesz előbb tájékozódj!
  ferdo-nak:Irigyled azt a kis pénz?!”
 • 10. megmondó 2013. november 14. 20:26
  „Most akkor hibás berendezés volt vagy tényleg egymással szembe mentek a szerelvények?

  Hivatalos információk nincsenek? Hallgat a MÁV?”
 • 9. idegen 2013. november 14. 20:02
  „Én is a vonaton ültem.Szerintem a hibát az euregio vonat mozdonyvezetője korrigálta.Ő állt meg a másik vonat előtt,és ott álltunk vagy két órát.”
 • 8. piroskaésabarkasz 2013. november 14. 19:21
  „Nagy szerencsénk volt!A párom azon a vonaton utazott.A szokásos 6.30 helyett 10 után volt Bécsben.A semmi közepén ücsörögtek Öttevény előtt,úgy hogy semmi tájékoztatást nem kaptak a leállás okáról.Ideges telefonálgatások a kinti munkáltatók felé,felháborodott utasok mindenfelé.Szerencse a szerencsétlenségben,hogy katasztrófa nem lett belőle.Köszönet érte,aki korrigálta a hibát még ídőben!!!”
 • 7. mrcsopi 2013. november 14. 17:29
  „Nagyon nagy szerencsénk volt hogy a Győr felől érkező személyvonat késett mert akár a nyílt pályán is találkozhattunk volna ,bele gondolni is rossz.Lassan három hónapja hogy Öttevény és Győr között éjjelente vágányzár van ennyi idő alatt nem végeztek az illetékesek a vasúti híd felújításával.”
 • 6. Mankapunka 2013. november 14. 16:16
  „Mégis többet kap, mint egy hasonló körben dolgozó melós.”
 • 5. Fedayn 2013. november 14. 14:05
  „Szerintem nem a kis vasutasokat, a legalsó szinten lévő dolgozókat kéne bántani!Ők az egyre kevesebb fizetés és egyre nagyobb követelmények ellenére próbálják normálisan végezni a munkájukat!Ja és ne higgyetek minden újságcikknek,ami a vasutasok bőkezű juttatásairól szól!”
 • 4. Mankapunka 2013. november 14. 11:16
  „1,5 óra alatt Bécsben szokott lenni már a vonat, nem? Hogy van ilyenkor a pénzvisszafizetés?”
 • 3. ferdo 2013. november 14. 10:09
  „Szerencse, hogy a kormány szerint a MÁV jó munkát végez, annyira hogy idén is kaptak jutalmat a MÁVosok. Gondoljunk csak bele, mi lenne, ha nem végeznének jó munkát?! :D”
 • 2. Goldmund 2013. november 14. 09:36
  „Legalább 30 éve folyamatosan kevesebb pénzből gazdálkodik a MÁV, mint amennyi a vonalak normális fenntartásához kellene. Eddig ebből még nem volt katasztrófa, a mostani is csak majdnem lett az, de emiatt egyre gyakoribbak a műszaki problémákból adódó késések.
  És mivel egyre gyakoribbak a késések, egyre több ember ül át autóba, ha teheti. Emiatt egyre kevésbé kihasználtak a vonatok, egyre kevésbé akarnak rájuk költeni, és kialakult egy ördögi kör.”
 • 1. Megakrieger 2013. november 14. 08:38
  „inkább már az a hírértékű, ha nem késnek a vonatok”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cozma-per: a bíró kitart az ítélet mellett

A Győri Ítélőtábla nyugalmazott tanácsvezetőjét csak a hivatalos bírálatok zavarták. Tovább olvasom