Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Helyi tehetségek otthona: a művelődési ház

Tét - Több színvonalas amatőr előadó- és képzőművészeti csoport is otthonra talált a téti művelődési házban, így önmagában műsoraik, kiállításaik gazdag programot biztosítanak a városban.
Ódon épületben működik a Kisfaludy Károly Általános Művelődési Központhoz tartozó művelődési ház, régóta szeretnék a hely- és a környékbeliek, ha helyette új térségi közösségi ház épülhetne. Hogy erre mekkora szükség lenne, azt a kulturális programokat szervező Langné Balázs Ilona és Vámosi Csabáné munkája is bizonyítja. Persze egyelőre épp azért, mert az épület elavult, számos kihelyezett rendezvényt tartanak.

Trombitahangos zeneórák, dalos estek – a város büszkesége, a helyi fúvószenekar és a két éve alakult, de már tucatnyi fellépésen bizonyított dalkör is a művelődési házban tartja próbáit, itt ad műsorokat, akárcsak a mazsorettek. Emellett a nyugdíjasklub rendezvényei, a diabéteszklub találkozói színesítik a programot.

A művelődési ház dolgozói készítik a kábeltévé adásait is, főként közérdekű információikat tesznek így közzé, a helyi kulturális élet aktuális eseményeit jelenítik meg. Összeállítanak újságot, szintén a helyi híreknek, az idősek emlékeinek helyet adva. S ha már a helytörténetnél tartunk, érdemes megemlíteni a város múzeumát, amit viszont pár éve megfelelő környezetben, épületben sikerült kialakítani. Időszakos kiállításoknak is otthont ad, gyakran a helybeli művészeknek, kézműveseknek bemutatkozási lehetőséget biztosítva.

A városban és térségében lakók egészségvédelme érdekében a Vöröskereszt helyi csoportjának segített előadás-sorozat lebonyolításában a művelődési ház, és számítógépes tanfolyamokat szervez: volt nagyinet, most számítógép- és internethasználatot tanulnak az érdeklődők. Ősszel ez az akció folytatódik, és meg kell említeni, hogy a művelődési otthonban van a tizenötezer kötetes könyvtár, amit a környékbeliek használhatnak. E tekintetben is csak az elavult épület rossz adottságai szabnak korlátot a fejlődésnek.

Olvasóink írták

  • 1. egy választó 2008. június 10. 07:52
    „Kérjük, oldják meg a közéleti fórumok, elsősorban a képviselőtestületi ülés közvetítését a kábel tv keresztül. Nem fogadjuk el, hogy technikai problémákra hivatkoznak! Nézzenek körül ott, ahol ezt megoldották! Csinálja az, aki meg tudja oldani technikailag is! Szeretnénk informálódni a települést érintő döntések előkészítéséről, a miértekről. Sok száz ingyen propagandistát nyerhetne a vezetés, ha helyzetbe hoznának bennünket! Nem csak valami ellen, hanem valamiért is lehetne beszélni az emberekkel, ha megfelelő informáltságunk lenne!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok volt a hibás benyújtott termékdíjbevallás

Győr-Moson-Sopron - A vám- és pénzügyőrség győri regionális ellenőrzési központjának vezetője,… Tovább olvasom