Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Helyi programokkal az egészség-műveltségért

A jövőben akár sms-en vagy a világhálón keresztül bombázhatnak bennünket egészségtudatos üzenetekkel, amelyek az eddiginél is egészségtudatosabb életmódra sarkallnak bennünket. Ez is elhangzott az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének XXII. szimpóziumán, amelynek programsorozatában számos hasznos témáról tanácskoznak a szakemberek.

De Blasio Antonio, a szervezet főtitkára hangsúlyozta, világos, egyértelmű üzenetekkel, programokkal kell élniük a szervezőknek úgy, hogy az egészségtudatos élet egyben az egészségfejlesztés fokmérője legyen. Ez eddig is kiemelt jelentőséggel bírt, ám a hiteles információk kezelése, továbbadása az eredményesség alapja lehet. A „Vidd el biciklizni a nagymamát!" mozgalomtól az egészségpiacok szervezéséig számos helyi programmal hívja fel magára a figyelmet a WHO, ezen belül pedig az egészséges városok szövetsége.

Jövőre soproni szimpóziummal elsőséget élvez az egészséges életmódon belül az oktatás és a képzés fontossága, az egészség-műveltés szorgalmazása és az ezzel kapcsolatos kommunikáció.

A nyitóelőadásra érkező Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárt a súlyponti kórházak szerepét betöltő, s egyben kibővített hatáskörrel bíró, nagytérségi kórházak tervéről kérdeztük. Az államtitkár lapunknak annyit árult el, az egyelőre készülő, s majdan a parlament elé terjesztett anyagban a természetes betegutakat összeszervezik, a feladatokat, a hatásköröket pontosan meghatározzák. Kérdés, minderre több pénz jut-e majd a jövőben, s ha igen, a jelenleginél pontosan mennyivel több pénz...?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kik kapnak Presztízs-díjat?

Idén harminchét pályázat érkezett a Kisalföldi Presztízs-díjra. A vállalkozásokat és a szervezeteket… Tovább olvasom