Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Helyi cég építheti a termált

Eldőlt, hogy melyik cég lesz a győri termálfürdő építője, a másik nagy városi beruházáson pedig, az egyetemi csarnok épületén a helyükre kerültek a tetőszerkezeti elemek.
Készül az egyetemi csarnok teteje
A keddi győri városházi sajtótájékoztatón Balogh József polgármester bejelentette, hogy eredményes volt a termálfürdő épületeinek kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás. Elmondta, hogy jól halad a másik nagy városi beruházás, az egyetemi csarnok kivitelezése.
A győztes az Integrál-H A termálfürdő épületeinek kivitelezésére kiírt közbeszerzési pályázatra összesen 7 társaság jelentkezett, közülük 5 felelt meg a kiírás feltételeinek. Mind az öt adott árajánlatot. A bruttó
összegek 2 milliárd 332 millió 500 ezer forint és 2 milliárd 748 millió 750 ezer forint között változnak. A legkedvezőbb ajánlatot az Integrál-H Rt. tette, így a kiírás értelmében ez a helyi cég nyerte a pályázatot. A
döntés az illetékes önkormányzati bizottság javaslatára a múlt héten született, a szerződéskötésre (az esetleges észrevételek, fellebbezések miatt) az eredményhirdetést követő kilencedik nap után, vagyis e hét vége táján kerülhet sor. Az időpontról még tart az egyeztetés.
Mint ismeretes, a győri élmény- és termálfürdő megépítésének határideje 2003. július 31., ezután kezdődik majd a próbaüzemelés.

Tető alatt a csarnok

A városházi sajtótájékoztatón szó volt a másik nagy saját finanszírozású beruházásról, az 1,5 milliárd forintba kerülő városi és egyetemi csarnok építésének helyzetéről. (Ennek munkálatait is az Integrál-H végzi.)
A jelenlegi ismeretek szerint nem látszik akadálya annak, hogy október 15-én megtartsák az ünnepélyes avatót. Az építés eddigi menetében ugyan adódtak műszaki gondok, de ezeket már sikerült megoldani. A kivitelező szerint a körülbelül háromhetes csúszás a későbbiekben behozható, szükség szerint szombati-vasárnapi munkával is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művésztelep: Idén is volt

Élénk a vendégjárás a városban. Pénteken és vasárnap nyílt képzőművészeti kiállítás Győrött.… Tovább olvasom