Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Helyettesből régió-főigazgató

A Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ főigazgató-helyettesét, Rimányiné Somogyi Szilviát a szervezet főigazgatójává nevezte ki a nemzetgazdasági miniszter.
A munkaügyi szakember pályázat útján nyerte el beosztását.

A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatot írt ki a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ főigazgatói beosztására. A pályázatot benyújtók közül Rimányiné Somogyi Szilviára, korábbi főigazgató-helyettesre esett a választás, akit a tárca vezetője, Matolcsy György bízott meg a vezetői feladatok ellátásával.

Rimányiné Somogyi Szilvia
Rimányiné Somogyi Szilvia
Az új főigazgató a munkaügy terén töltötte pályáját, a rendszerváltáskor az Antall-kormány a megyei munkaügyi központ igazgatójának nevezte ki. A szervezet régiósítását követően lett a regionális főigazgató helyettese, s most főigazgató. Matolcsy György 2002-ben ˝Munkaügyért˝ díjban részesítette.

– Azért pályáztam, mert ismerem mindhárom megye gazdasági szerkezetét, erősségeit s gyengeségeit, de lehetőségeit is. Ismerem a régióban letelepedett cégek piaci helyzetét, s munkaerő-piaci elvárásait. Ennek megfelelően számos lehetőség van a szervezet átalakítására, erősebbé, működőképesebbé tételére, hogy a kormányprogram új munkahelyteremtése sikeresen megvalósuljon – mondta elöljáróban Rimányiné Somogyi Szilvia.

A főigazgató hangsúlyozta, az előttük álló nagy feladatok között van a győri Audi- és a szentgotthárdi Opel-gyár létszámigényének kielégítése, megfelelő, jól felkészült, szükség szerint idegen nyelvet beszélő szakemberekkel való feltöltése.

– Kiemelt feladatunk az is, hogy azoknak az álláskereső ügyfeleknek, akik hosszú ideje kikerültek a munkaerőpiacról álláslehetőséget ajánljunk fel. Ahhoz, hogy az elsődleges munkaerőpiacon szakképzett munkavállalóként elhelyezzük őket, előbb fel kell zárkóztatni, fel kell készíteni. Ezek az emberek megteremthetik a hátteret a beszállítói rendszer munkaerőigényének kielégítésére is. Hiszen várhatóan ezen nagy cégek fejlesztései révén a beszállítói rendszer is bővülni fog, szerkezetében átalakul – mondta végül Rimányiné Somogyi Szilvia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvette a város a Vasast

Az év eleje óta tartó tárgyalások eredményeként nemrégiben Győr megvette a Vasas Otthon feliratot… Tovább olvasom