Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Hefter László és Lebó Ferenc kiállítása - képgaléria

A "Lébény–Győr–Káptalandomb komplex turisztikai attrakciófejlesztése" című projekt megvalósítása a végéhez közeledik. Május elején megnyílt a Bécsi kapu tér 4. sz. alatt a Múzeumház Nonprofit Kft. üzemeltetésében a Múzeumház.
A műemlék épület a Kőtár mellett található. Érdekessége, hogy a vár ikerkapuzatának fele a felújított épületen belül található. Továbbá itt tekinthető meg a boltozott, ágyúteraszra futó folyosó egy része is, fölötte 2 m vastag földfeltöltéssel és a vár másfél méter vastag fala, mely jelentős területet foglal el a ház második szintjéből is.

Fotó: Szük Ödön
A szellem kis helyen is elfér. A Múzeumház üzemeltetői ezen a kicsiny területen igyekeznek részleteket bemutatni majd a város, a vár történetéből. Rámutatnak a Káptalandomb történeti, művészeti és szakrális jelentőségére is.

Egy kiállítóhelyet, egy gazdag történetű, érdekességekkel és titkokkal teli házat működtetnek. Bemutatják a házban feltárt, restaurált secco-maradványokat, a várfal és kőkapu részleteit és a Kőtár bejárata feletti teraszt is.

A Bécsi kapu tér, ahol a ház áll– történeti jelentősége mellett – Győr egyik legszebb tere. Az itteni polgárházak közül a Múzeumház az első, amely megnyílik a nagyközönség – a város lakossága, az érdeklődők és a turisták – előtt.

Jelenleg Hefter László Ferenci Noémi-díjas üvegművész alkotásai és Lebó Ferenc szobrászművész érmei, kisplasztikái, szobrai láthatóak.
A tárlat naponta 10–16 óráig tart nyitva, szünnap hétfő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdélybe indult a Győri Balett

Erdélyi vendégszereplésre indult a Győri Balett csütörtökön. Az együttes a Magyar rapszódia című… Tovább olvasom