Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Hédervár volt a leggyorsabb nevező

A megyénkbeli települések közül elsőként adta le hivatalos nevezését a Kisalföld Vágtára Hédervár, amelynek nemcsak a lakói, hanem képviselő-testületének nagy része is lóbarát hírében áll.

Biztos indulóként készül a július végi Kisalföld Vágtára Hédervár, pontosabban a települést képviselő lovas, Baumann Adrienn. A tűzről pattant versenyző nem első ízben indul hédervári színekben: két éve, amikor legutóbb részt vettek a regionális előfutamon, szintén ő szállt nyeregbe. Tavaly pedig, amikor Hédervár közvetlenül nevezett a Nemzeti Vágtára, Adrienn idei „társa", Topáz bizonyított: a fővárosban a félvérek között az egyik legjobb időt futotta.

Juhász József hédervári polgármester nagy reményekkel néz a Kisalföld Vágta elé.

– Adriennt nemcsak nagyszerű lovasnak, hanem remek embernek is tartom, és ez talán a legfontosabb, hiszen a sikerhez az kell, hogy természetes, ösztönös összhang legyen ló és lovasa között – mondja a település első embere, aki maga is most ismerkedik a lovaglással. – A Kisalföld Vágta és a Nemzeti Vágta hangulata, miliője, a hagyományőrzésnek ez a formája fogott meg, így tavaly én is nyeregbe ültem, s már elmondhatom, hogy fent is maradok – mondja nevetve. – Ha minden jól megy, jövőre már nemcsak fogathajtásban indulok, ahogy két éve, hanem lóháton is rajthoz állok valamilyen versenyszámban!
Nem csoda, hogy Hédervár ott lesz indulóként a Kisalföld Vágtán, hiszen a szigetközi településen élénk a lovasélet.

– Van egy nagyszerű lovasklubunk, s a felnőtt lovasok mellett rengeteg gyerek tanul lovagolni nálunk – mondja a polgármester. Azt már mi tesszük hozzá, hogy a szigetközi tájnál szebbet nehéz elképzelni tereplovagláshoz, amely a lovaglás legkedveltebb formája a településen.

A sors fintora, hogy a Kisalföld Vágta éppen egybeesik a Hédervár erdélyi testvértelepülésén tett hivatalos látogatással, így a képviselő-testület egy része csak távolról drukkolhat a helyi versenyzőnek, de remélhetőleg a héderváriak közül sokan ott lesznek, hogy buzdítsák Topázt és lovasát a megmérettetésen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katt-katt a hétvégi bulifotókra: nézz bele a habpartiba és a házibuliba! - sok fotó

Bár az időjárás nem volt meleg, forró bulikból bőven akadt a hétvégén: íme, Győr hét… Tovább olvasom