Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Háziorvosok találkozója

Az Alapellátási Szabadegyetem Bőnyben megtartott 134. szakmai pontszerző tudományos továbbképzésére száznál többen jelentkeztek.
Megyénk határain kívülről is érkeztek érdeklődők, orvosok, főleg háziorvosok, asszisztensek és védőnők. Főként az orvos-beteg viszony kérdéseivel és a várható egészségügyi változások hatásaival foglalkoztak. A számítógép háziorvosi használatának előnyeit már több beteg ismeri, ezúttal a doktorok egy olyan programot is megismerhettek, amely az egészségügyi változásokat teljes mértékben követni tudja. Emellett többek közt dr. Gellér László, a SOTE Ér- és Szívsebészeti Klinikájának munkatársa is előadást tartott A katéterabláció szerepe a ritmuszavarok terápiájában címmel. A résztvevők megtudhatták, hogy a szívritmuszavarok kezelésének korszerű műtéti megoldása is lehetséges 90–95 százalékos eredményességgel.

Dr. Menyhárt Miklós bőnyi háziorvos, a rendezvény házigazdája elmondta: a szakmai összejöveteleken nemcsak a nehézségeket, a bizonytalanságot, a kiábrándultságot kell érezniük az egészségügy „napszámosainak", hanem előretekintő, bizakodó, szakmailag megalapozott hitük kell hogy legyen. Bízniuk kell saját magukban, hogy a jelenlegi átláthatatlan és gyors változások hatásait ne érezzék a páciensek és ne égjenek ki az egészségügy frontvonalában dolgozó orvosok, asszisztensek, alkalmazottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranygyűrű a pedagógusmunkáért

Könnyek között ért véget az az ünnepség, amelyet az intézmény nevelői és diákjai szerveztek, s ahol állami gondozott és nevelőszülőknél élő gyermekeket köszöntöttek a Petz-tagkollégiumban. A program kitűnő alkalmat kínált a győri polgármesteri hivatal oktatási irodavezetőjének, hogy a névtelenségét kérő adományozó ajándékát: egy aranygyűrűt – benne a megajándékozott nevével. Tovább olvasom