Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Házhoz ment a hivatal és meghallgatta a panaszokat

Zsúfolt, csúcsidőben nehezen járható Győrben a régi Bácsai út, míg egyelőre zsákutca az új Bácsai út, amely tehermentesíthetné a régit.
Az összekötésükre készített terv és a kisbácsai Csemete utcánál összekötő forgalmi csomópont engedélyezésre vár. A helyiek most éltek kifogással.A hivatal szó szerint házhoz ment. Hétfőn délután a kisbácsai Csemete utca egyik családi házának teraszán hallgatták meg a hatóság emberei azokat a környékbeli ingatlantulajdonosokat, akik a szomszédjukba tervezett közlekedési csomópontot nem tartják elfogadhatónak. Az új Bácsai út terveit engedélyező hatóság, a közlekedési felügyelet képviselője, továbbá a szakhatóságok emberei voltak ott a helyszíni bejáráson és természetesen, aki a találkozót megszervezte, a bácsai részönkormányzat elnöke, Bárány István.

A régi Bácsai út már jó ideje nem képes zavartalanul kiszolgálni a megyeszékhely északi kerületeinek forgalmát. Az új Bácsai út építése ugyan megkezdődött, egyelőre azonban zsákutca. Az új és a régi Bácsai utat a kisbácsai Csemete utcánál összekötő körforgalmú csomópont tervei készek, s engedélyezésre várnak.

A körforgalmi csomóponthoz közel eső ingatlantulajdonosok a közelmúltban közölték kifogásaikat. Túl közelinek találják lakóházaikhoz, balesetveszélyesnek tartják ingatlanuk megközelítését, nem tudják elfogadni, hogy a tervezett zajvédő falakat ingatlanjaik határvonalára telepítsék.

Kiderülhetett volna ez számukra már akkor is, amikor a rendezési terv készült, és még inkább, amikor a terveket közszemlére tették. Akkor azonban senkinek sem volt észrevétele. Akikre tartozik, most is meghallgatták a családokat, s észrevételeik alapján véleményezik a tervet és a közlekedési felügyelet azután dönt. A részönkormányzat elnöke elmondta a Kisalföldnek, ha a fejlesztés véglegesen zöld utat kap, bizonyosan megpályáztatják a kivitelezését, mert a pénz megvan a munkához.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol lakna legszívesebben?

A megyeszékhely internetes portálján (www.gyor.hu) lezárult a szavazás: Győr melyik városrészében lakna legszívesebben? A kérdéskörbe 15 városrészt soroltak. Összesen 910-en adták le voksukat, közvélemény-kutatás szempontjából ez már tulajdonképpen szép eredménynek számít. A győriek leginkább Révfaluban, a legkevésbé pedig Jancsifaluban laknának, derült ki a felméréséből. Tovább olvasom