Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Hazatértek Szolnokról a győri vízügy munkatársai – javul a belvízi helyzet

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakemberei 2010. december eleje óta nyújtottak segítséget a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságnál (KÖTI-KÖVIZIG).
A szolnoki társvízügy területén fennálló belvízi helyzet javult az elmúlt hetekhez képest, így munkatársaink a tegnapi nap folyamán hazaérkeztek Szolnokról.

A győri és a szolnoki vízügyi igazgatóságok között évek óta jó a kapcsolat és természetes a kölcsönös segítségnyújtás vízkárelhárítási készültség idején. Igazgatóságunk 2010. december eleje óta folyamatosan szervezte a váltócsoportok létszámát, utaztatását, ellátását a tegnapi napig, amikor hazatért a gépészekből álló csoport a javuló belvízi helyzetnek köszönhetően.

18 fő győri vízügyes végezte a KÖTI-KÖVIZIG területén lévő szivattyútelepek és hordozható szivattyúk üzemeltetését napi 12 órás műszakban, a csoportok kéthetente váltották egymást. Igazgatóságunk mind a négy szakaszmérnökségéről -Szigetköz, Hanság, Rába és Tata –küldött gépészeket.

Az elmúlt napokban a KÖTI-KÖVIZIG területén a befogadó csatornák apadó vízállása miatt már több zsilipet kinyitottak, melynek következtében a kitelepített mobil szivattyúállásokat 7 kivételével leállították. A működő 20 stabil szivattyútelepen is csökkenő mennyiségű, az elmúlt 24 órában alig több mint 1,1 millió köbméter vizet emeltek át a befogadó csatornák irányába.

A napos, száraz időjárásnak köszönhetően az elmúlt napokban a szolnoki társvízügy működési területén több mint 3600 hektárral csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága, azonban továbbra is mintegy 60 750 hektárt borít belvíz.

104 önkormányzat közül továbbra is I. fokú belvízvédelmi készültség van érvényben 15 településen, 23 önkormányzat II. fokú belvízvédelmi készültséget tart fenn, míg 6 önkormányzat III. fokú készültségben védekezik a belvíz ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prevencióban erősít a Győr megyei katasztrófavédelem

Erősíti tevékenységét a prevenció terén a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.… Tovább olvasom