Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Hazatért a győri vasember: `soha ne kérdezd, miért csinálod´ - videó, fotók

Rokob József legnagyobb támaszát héthónapos terhes felesége jelentette a 30 napos ultratriatlon viadalon. Állóképességét a NASA is tervezi vizsgálni.

Mint arról portálunk hírt adott, a győri Rokob József megnyerte a világ első harmincszoros ultratriatlon versenyét a Garda-tó közelében. A bajnokkal péntek délelőtt találkozott a kisalfold.hu stábja a győri Egyetemi Csarnoknál.

"A héthónapos áldott állapotban lévő feleségem összesen tizenhét napot töltött velem a verseny ideje alatt, s a mindennapi segítség mellett óriási lelki pluszt adott.

Tette mindezt úgy, hogy mikor meghallotta, mire készülök, nem volt elragadtatva a tervtől. Egy hónapon keresztül kis túlzással megállás nélkül róni a kilométereket valóban merész vállalkozásnak indult, de aki ismer, tudja rólam, mennyire motiválnak a kihívások. Mester Gábor barátomnak szintén sokat köszönhettem a verseny közben" - kezdte portálunknak Rokob József.


Videó: Cseh Róbert


"Minden reggel mosolyogva keltem, s bátran néztem szembe a napi kihívással"

"A felkészülésem remekül sikerült, magabiztosnak éreztem magam, tele hittel és pozitív energiákkal versenyeztem végig az egész hónapot. Hiszem, hogy ezért is kerültek el a sérülések, az immunrendszerem szintén bírta a strapát, még egy kis megfázást sem szedtem össze.

Nem szeretem azt a kérdést, hogy mi motivált, mert ha feltettem volna magamnak ugyanezt, akkor rögtön lelkileg megtörtem volna. Erre ugyanis nincs válasz. A taktikám részét képezte, hogy minden reggel mosolyogva keltem, s bátran néztem szembe a napi kihívással.

Mindig szakaszokban gondolkodtam, s az egyenletes teljesítményre helyeztem a hangsúlyt. Ez olyan jól sikerült, hogy megdöntöttem a tízszeres ironman világcsúcsot, vagyis tíz napos versenyt tekintve magaménak mondhatom az egyhuzamban megtett legjobb időt" - folytatta Rokob József.

A győri vasembernek minden esélye megvan, hogy a Guiness Rekord Könyvébe is bekerüljön, mivel a szervezet ellenőrei hitelesítették az olaszországi versenyt.Hazatért Olaszországból a győri vasember, Rokob József - fotók: Cseh Róbert


"A NASA szakemberei szeretnének az emberi teljesítőképesség határairól tanulmányokat készíteni a versenyzőkkel"


"Azt is látni kell, hogy az ultratriatlon nem tartozik a pénzes versenyek közé, a sportolók nincsenek reflektorfényben, holott itthon is akadnak olyan tehetséges fiatalok, akik megérdemelnék ezt.

Ezt azért említem, mert kevesen engedhetik meg, hogy a saját költségükre versenyezzenek egy hónapon keresztül, hálás vagyok a sorsnak, hogy nekem ez megadatott.

Érdekességként mondom, hogy a NASA szakemberei szeretnének az emberi teljesítőképesség határairól tanulmányokat készíteni a versenyzőkkel. Ha engem hívnak, akkor bizonyosan vastagon fog majd a ceruzám" - csillogtatta meg humorát Rokob József.

"Van fájó pont a sportolói múltamban: fel kellett adnom egy tripla ironman viadalt pár éve"

Arra a kérdésünkre, hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve, a győri vasember annyit válaszolt: "a feleségemnek megígértem, hogy a gyerekünk világrajöveteléig nem indulok sehol. Egyébként sem vagyok azonban benne biztos, hogy még egyszer ilyen kihívást vállalok, ezt az élet el fogja dönteni.

A svájci hegyi futóverseny idén nagyon tetszett, 51 kilométert teljesítettem az Alpokban, de a szervezők indítanak 102 kilométeres viadalt is, ahol közel 7000 méter a szintemelkedés.

Ez vonz, mint ahogy van fájó pont is a sportolói múltamban: fel kellett adnom egy tripla ironman viadalt pár éve. Ezt a csorbát szeretném kiküszöbölni".

Olvasóink írták

 • 19. oxana 2013. október 13. 09:40
  „17. Legs

  Nem hiszem, hogy ezt a sikert csak ideig-óráig fogja élvezni. Ez egész életében végig kiséri.Nagyon szép, hogy fiad születése megváltoztatta életedet. Kevés férfi van, aki ezt nyíltan beismeri. De számtalan veszélynek vagyunk kitéve, még akkor is, ha nem keressük. Legfontosabb, hogy felesége támogatja . Mindenkinek van egója, mindenki saját maga dönti, mikor kell félretenni. Függetlenül a mindennapi élettöl vagy extrém teljesítménytöl.”
 • 18. Legs 2013. október 12. 20:22
  „15. Igazamvan 2013.10.12. 18:32

  legs:
  szerintem vedd be a gyógyszeredet, könnyebb lesz a klimaxon átjutni.
  -------------------------
  Szerintem meg te vegyél be valami mást.Hogy mire gondolok azt moderálnák.Nem is ragozom.”
 • 17. Legs 2013. október 12. 20:18
  „16. oxana 2013.10.12. 19:23

  Szerinted miért vagyok időnként, - vagy mindig- bunkó?Olyan életet éltem évekig amibe más belehalt fél év alatt.Aztán született a fiam.Nem tudom hogy történt de egyszer csak ráébredtem,semmit sem érek,nem számít ki mit mond ,gondol rólam.Attól kezdve minden megváltozott.Remélem Robocop is megérti.Siker ,pénz ,csillogás...Semmit sem ér csak ideig-,óráig.Az életben ettől sokkal fontosabb dolgok is vannak.Persze ha valaki az egóját nem tudja félretenni akkor lesz belőle egy halott hópárduc jelöletlen sírban...”
 • 16. oxana 2013. október 12. 19:23
  „11. Legs

  Ez olyan szép volt, hogy muszáj áment mondanom!”
 • 15. Igazamvan 2013. október 12. 18:32
  „Fantasztikus teljesítmény.

  legs:
  szerintem vedd be a gyógyszeredet, könnyebb lesz a klimaxon átjutni.”
 • 14. acsali 2013. október 12. 12:00
  „Megérdemelné a Győr díszpolgára címet!”
 • 13. szotyola2 2013. október 12. 08:30
  „Óriási teljesítmény Nagy gratuláció!!!”
 • 12. ktl 2013. október 11. 21:02
  „Végre kimoderálták mankát :D”
 • 11. Legs 2013. október 11. 20:27
  „Kedves Robocop.Amit elértél az bizony nem semmi.De mindez semmi lesz ahhoz képest amit a gyermeked felnevelése igényel majd.Javaslom állj meg itt ,ne kergess új ábrándokat,mindent elértél amit lehet.A következő akadály még ettől is embert próbálóbb lesz.Embert kell faragnod gyermekedből.Maradj meg a földön,hagyd,hogy szeressenek,akik aggódnak érted.Sok sikert.”
 • 10. Legs 2013. október 11. 20:15
  „Gratulálok a sikerhez.Ennyi.Nem több! Itt akkor be is lehet fejezni ha nem akar a hőpárduc sorsára jutni.Még annyit van egy mondás,hogy ki írta, mondta lényegtelen."Minden sikeres férfi mögött egy nő áll"
  Hát akkor megkapta amit akart,és most már figyeljen arra is aki mögötte áll.”
 • 9. fityesz 2013. október 11. 19:17
  „A világ legkitartóbb embere címet megérdemli.A Kisalföld riporterének egy megjegyzés: kérem ne írja azt,hogy "terhes" felesége várta.Számukra az áldott állapot nem teher,tudomásul kellene végre venni.Nem terhet,de örömet jelent a családnak.”
 • 8. georgbob 2013. október 11. 17:31
  „"csillogtatta meg humorát"...hát ez a legutolsó falunapon is béna lenne”
 • 7. kotorék 2013. október 11. 17:00
  „Semmi kommentár sem kell hozzá, minden magáért beszél!”
 • 6. Mankapunka 2013. október 11. 16:15
  „<moderálva>”
 • 5. ktl 2013. október 11. 15:57
  „Az akarat diadala, minden elismerést megérdemel!”
 • 4. msac 2013. október 11. 15:42
  „Ne feledkezzünk meg Szőnyi Ferencről sem, aki a második helyezett lett. Gratula neki is.”
 • 3. oxana 2013. október 11. 15:34
  „Szavaiból kitünik, hogy tényleg szereti, amit csinál. Ezzel már fél versenyt nyert. Gratulálok!”
 • 2. Tibitibor 2013. október 11. 15:00
  „Veszek egy kalapot,hogy meg emelhessem ez előtt az ember előtt!
  Rokob Úr! Minden tiszteletem az öné!”
 • 1. Tapmancs 2013. október 11. 14:19
  „Hihetetlen teljesítmény.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncz Zsuzsa győri koncertjére az összes jegy elkelt, Sopronban még nem - időpontváltozás

Koncz Zsuzsa soproni koncertjére még kaphatóak jegyek. Tovább olvasom