Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Házassági átjáró épül

Nevezhetnénk nyugodtan házassági átjárónak azt az ajtót, melyet most alakítanak ki a győri Zichy-palotában, az eddig egymástól elzárt két terem között.
Keglovich Ferencné szerint a kitágított tér még több ember számára teszi emlékezetes élménnyé az esküvőket.
A Családi Intézet patinás falait a látogatók és rendezvények sokasága már többször próbálta kitágítani. Ez azonban a tégla természetes ellenállása miatt eddig nem igazán sikerült. Most azonban ajtót nyitnak azon a helyen, ahol eddig a nagyteremben az anyakönyv-vezetői pulpitus állt. Így a kistermet szükség esetén összeköthetik a naggyal, így még több családtagnak, barátnak adva helyet, akik részesei szeretnének lenni a boldogító igen kimondásának. A városi önkormányzat segítségével a Zichy-palotában már felújították a főbejárat mellett található kapuszobrokat, most folyik a mellékhelyiségek rekonstrukciója, és a fal kibontásával megkezdődött a két eddig csak külön használható terem összenyitása is.
Mint azt Keglovich Ferencné igazgatótól megtudtuk, erre régóta igény volt. A Zichy-palota egyedülállóan szép belső kialakítását azonban sokáig nem akarták bolygatni. Most azonban egy ésszerű és szép megoldással, egy közbülső ajtó beépítésével ez lehetővé vált. Az ifjú pár ezentúl az eddigi kisterem felől fog bevonulni a terembe, amelynek megfordítják elrendezését is. Az igen kimondásának helye a régi bejárathoz kerül. Összenyitott termes esküvőket májusban, augusztusban és szeptemberben tartanak majd. A felújított termeket január 18-tól vehetik birtokba a frigyre lépők.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első vizsgaidőszak

Ahány iskola, annyiféle terv - így illethetjük azt a törekvést, amely a győri Móra iskola képzési… Tovább olvasom