Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Hazai és nemzetközi gyakorlatokon a győri katonák - fotó

Komoly szakmai kihívás előtt áll az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, hiszen a következő napokban közel kétszáz fővel, párhuzamosan két gyakorlaton - Kecskeméten és Csehországban - is helyt kell állniuk a győri katonáknak.
  
A piros barettsapkás honvédek 2015. június 22-26. között több mint száz fővel a „NEWFIP 2015" Elektronikai hadviselési kiképzésen és gyakorlaton vesznek részt Kecskeméten. Az alakulat gyakorlatra kijelölt közel 50 darab haditechnikai eszköze az elvonulás előtti szemlét, valamint a vagonírozást követően június 20-án indult vasúti szállítással Bács-Kiskun megye székhelyére.

Gyakorlatokon a győri katonák. Fotó: MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred


A kecskeméti gyakorlat – melyen a Magyar Honvédség további hat alakulata is képviselteti magát – célja felkészíteni a NATO integrált légvédelmi rendszerének részét képező nemzeti egységeket, alegységeket az elektronikai hadviselési technikák felismerésére, és a védelmi rendszabályok alkalmazására.

Ez a Rába parti város alakulatának vonatkozásában nem mást jelent, minthogy a katonáknak elektronikus zavaró tevékenység ellenére is képesnek kell lenniük feladataik ellátására, vagyis az ellenséges légi eszközök felderítésére, követésbe vételére és – jelen esetben – imitált megsemmisítésére.

Az ezred másik kijelölt alegysége június 24-én Csehországba indul, hogy részt vegyen a „TOBRUQ LEGACY 2015" többnemzeti (amerikai, cseh, magyar, litván, szlovák) légvédelmi rakéta harcászati gyakorlaton és éleslövészeten.

A gyakorlat során a cseh osztályparancsnokság vezetése alatt két légvédelmi rakétaüteg fogja oltalmazási feladatait teljesíteni. A magyar kontingens egy litván szakasszal dolgozik majd együtt, míg a másik üteget cseh és szlovák szakaszok alkotják.

A 11 napos gyakorlat fénypontja a légvédelmi rakéta éleslövészet lesz, amikor az egyes nemzetek Mistral (magyar), RBS-70 (cseh, litván) és IGLA (szlovák) éles rakétákkal semmisítik meg a kijelölt célokat. Az első alkalom lesz, hogy egy időben egyszerre négy nemzet hajt végre légvédelmi rakéta éleslövészetet.

A kecskeméti gyakorlatról június 27-én, míg Csehországból július 4-én térnek haza a győri katonák.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íme a megye 5 legdrágább albérlete!

Mennyit költene szíve szerint havonta egy lakásra? És ha korlátlan lehetőségei lennének, kiadna havi 450 ezret egy bérleményre? Tovább olvasom