Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Hawaii kisfiú péri keresztmamája

A négy hónapos Horváth Zoltán Artúr még nem láthatta egyszer sem a nagynénjét. A kisfiú ugyanis Hawaii-on él, a keresztmamája pedig Péren. Katona Lajosné reméli: egyszer eljuthat családjával az egzotikus szigetre, ahol bátyja már tizennégy éve lakik.
Horváth Zoltán ács-állványozóként dolgozott Budapesten, amikor megismerkedett egy hawaii hölggyel. A kapcsolat olyan szorossá vált, hogy 1990-ben a péri fiatalember kiköltözött a szerelméhez, akit aztán feleségül is vett. Később ez a házasság felbomlott, de a férfi nem jött haza: hamarosan találkozott egy francia származású biológussal, akit négy éve oltár elé vezetett. Ennek a frigynek a gyümölcse az idén húsvétkor világra jött – az ott élők számára nehezen kimondható nevű – Zoltán Artúr.

A kisbaba keresztanyja, Katona Lajosné Péren él. Judit az édesapa húga, és nagy bánatára még nem láthatta a babát, sőt, még testvére esküvőjére sem jutott ki, mert akkor nagyon kicsik voltak a gyerekei. Tizennégy éve vágyakozik arra, hogy egyszer elrepülhet majd a gyönyörű szigetre, de a rokkantnyugdíjából, meg a férje esztergályosfizetéséből ez továbbra is csak álomnak tűnik. A négytagú család számára csaknem egymillió forintba kerülne az utazás, az pedig nekik nagyon sok pénz, különösen, hogy most is építkezés közepette vannak.

A fiatalasszonyék így egyelőre csak képzeletben járhatnak a nyolc fő sziget alkotta meseszép tájon, ahol hivatalosan mindössze egymillió-kétszázezren élnek, s ahol Cook kapitány először 1778-ban kötött ki. Oda, ahol sosincs tél, ahol a leghidegebb hónapokban is csak 26 Celsius-fokra esik vissza a hőmérő higanyszála, oda, ahol nem csak a hölgyek nyakában illatoznak a frissen szedett virágokból összefonott füzércsokrok...

A ma bútorkészítő báttyal – aki háromévente látogat haza – így Judit jobbára csak telefonon beszél, keresztfia növekedéséről is csupán a messzi földről érkező várva várt borítékokban lapuló fotók alapján szerezhet tudomást. A csöppséget legkorábban egyéves korában tarthatja majd a karjaiban, jövő húsvétkor ugyanis a tervek szerint néhány hétre hazautazik a hawaii család, mert a kisfiút Péren fogják megkeresztelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aluljáró: befektetőt keresnek

Készül a közbeszerzési dokumentáció a győri Tihanyi úti aluljáró építésének előkészítéseként, s… Tovább olvasom