Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

Havonta érkezik a vízszámla

Győr - Januártól megváltozott a lakásvízmérők számlázási módja. Közel negyvenezer győri lakásvízmérő tulajdonosa kapott vízdíjszámlát az elmúlt napokban.
– A számlákat a 2008. december 31-én leolvasott vízóraállások alapján készítettük el. Akiktől nem érkezett meg a mérőállás, azoknak az előző időszak vízfogyasztási adatai alapján állítottuk ki a számlát – tájékoztatja olvasóinkat Hollós Zsolt, a Pannon-Víz értékesítési osztályvezetője. Fogyasztóink igényei, észrevételei alapján a kéthavi számlázás helyett, ahol lehet, áttértünk a havi számlázásra...

A lakásvízmérős fogyasztóknak kétféle módon számláznak. Hogy kinél, melyik számlázási módot használják, az attól függ, hogy az adott házban mindenkinek van-e lakásvízmérője, vagy csak néhány lakó szereltetett fel vízórát. Követhetőbb lesz a vízdíjszámlázás azoknál a lakóközösségeknél, ahol minden lakónak van lakásvízmérője. Ők havonta részszámlát kapnak, és csak a szeptember 30-i vízóraállást kell eljuttatniuk a vízműhöz.

A jövőben a Pannon-Víz késedelmi pótlékkal, súlyosabb esetben vízkorlátozással élhet, amennyiben a befizetési határidőn túl egyenlíti ki a fogyasztó a tartozását.

Azoknál a lakóközösségeknél, ahol nem mindenkinek van lakásvízmérője is változik az elszámolás módja. Ők továbbra is kéthavonta óraállás alapján kapják a számlát, csak az eddigiektől eltérően minden páratlan hónap ötödikéig kell eljuttatniuk a vízműhöz a mérőállást.

A vízóraállást többféle módon is eljuttathatják a vízmű felé. Legnépszerűbb továbbra is a szolgáltató által kiküldött „bedobó lap", amely bármely postaládába bedobható, a kézbesítés díját a vízmű fizeti. E-mail is küldhető, a meroallas@pannon-viz.hu címre, vagy fax a 96/523-312-es számra.

Ha kevés víz fogy

Néhány olyan fogyasztói helyre, ahol nagyon kicsi a vízfogyasztás, negyedévre háromnál kevesebb részszámlát küldünk ki. Ennél a fogyasztói körnél nagyon fontos, hogyha változnak a vízfogyasztási szokásaik, kérjenek részszámla-módosítást ügyfélszolgálatunknál. Ha például néhány új lakó költözik a lakásba, esetleg bérbe adnak egy régóta nem használt lakást, célszerű módosítani a részszámlákat, nehogy októberben, egyszerre kelljen kifizetni a többletfogyasztást


.

Olvasóink írták

 • 7. igazán 2009. február 06. 18:20
  „A Pannon_viz első "akciója" a Hőszolgáltatós "melegvíz alapját képező hidegvíz" előleg követhetetlen, utólag ténylegsen ellszámolhattalan "rendszerének" "kialakítása" volt...
  Most a "fogyasztói igények" miatt vezették be a 9 havi előleget, aminek a túlfizetését, hatán 12hónap alatt - ha akarják- jóváírogatják, kamat nékül...
  Jó lenne, ha Győr polgárai pontos adatok alapján (név, lakcím) megtudhatnák, hogy kik "követelték" azt, hogy kéthavi tény helyett havonta fizethessenek egy elképzelt összeget, lemondtak a pénzük kamatáról, sőt a késedelem esetén követelték a saját maguk megbüntetését a fizetési határidő be nem tartása miatt...”
 • 6. matriné 2009. február 05. 18:40
  „Mi lenne, ha bevásárló központokba is Pl.az öt kg, cukor helyett hét vagy kilenc kilót számláznának! Azzal, hogy majd az év végén korrigálják? Nincs képviselete a fogyasztónak az ilyen szolgáltatókkal szemben! csak ülnem az önkormányzatokban a babérjaikon és röhögnek a markukba jó pénzért!”
 • 5. tricse 2009. február 05. 16:25
  „gázosok? hajjaj

  résszámláim összege több mint 14 ezer Ft,a valós fogyasztás pedig elszámolószámla alapján ugyanerre az időszakra közel 7 ezer Ft,vagyis a fele---namármost ez levetítve mondjuk tízezer fogyasztóra csak ebben az összegben és betéve alacsony kamatozásúra ........na nem semmi”
 • 4. tricse 2009. február 05. 16:22
  „Nekünk a fogyasztásunk is annyi,de hogyan,könyörgök,hogyan?????”
 • 3. matriné 2009. február 05. 11:00
  „Van, aki a "vizeseknek" írásba bejelenti, hogy a kiküldött résszámlák duplája a valós fogyasztásnak! A "vizesek-nek nemáll módjukba ezen változtatni írják vissza! Hónapok óta nincs csekk a valós fogyasztások kiegyenlítésére. Hiába van az írásban közölve! A mai világban majd egy összegbe követelni fogják amikor majd ráérnek csekkeket küldeni. De így van ez a gáz szolgáltatóval is.”
 • 2. k 2009. február 04. 20:42
  „tricse tavaly a gázosokkal jártam hasonló képp. 3köbméter/3hónap (nem voltam itthon )11000 ft gázszámla.
  Ők ugyanis kikövetkeztették 2007 es adatból hogy én 2008 első negyed évében mennyi gázt fogok fogyasztani.
  Menj be a vizesekhez, érdeklődj, megéri.”
 • 1. tricse 2009. február 04. 20:17
  „55 nm-en 4-en lakunk 80l-es villanyboylerünk annyi vizet ad,hogy sorsot kell húzni ki fürödhet,persze ha nem mosogatok csak akkor és mégis 7000 Ft-os résszámlám van a fogyasztás alapján--szinte csak a wc öblítőtartályából kifolyó víz ami nem lehet már kevesebb

  hogy a fenébe lehet ez? valaki?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az SZDSZ szerint nagyobb támogatás kellene

Győr - „Örömmel tölt el bennünket, hogy a Borkai Zsolt polgármester és a Fidesz által… Tovább olvasom