Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 04. péntek - Rozália

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Havazás: javult a helyzet a vasútvonalon, szabad a 82-es főút - Ön mit tapasztal? Galéria

Havazás: javult a helyzet a vasútvonalon, szabad a 82-es főút - Ön mit tapasztal? Galéria

Hófúvás, illetve néhol az erős széllökések miatt citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás van érvényben a megyében. A 82-es főút teljes szakaszán szabad közlekedés 17 órától.

kisalfold.hu - mti - 2012.02.07. 07:57
Megosztás: Facebook Twitter E-mail20.13 - Nézze meg képekben miként tombol a tél Kapuváron és környékén kedden! >>

Életképek a havas Sopronból itt >>

19.20 - Újra hull a hó Győrben, készítettem pár képet a vastag hótakaróról és a csúszós utakról - írja tudósítónk.

Vastag hótakaró, csúszos utak Győrben. Fotók: Tudósító

18.20 - Az időjárás  enyhülésével javult a helyzet az ország vasúthálózatán - közölte a  Mávinform kedden az MTI-vel. 

A közlemény szerint a szél, valamint az elhaladó vonat  menetszele a havat ismét behordja a váltókba, ezért azokat minden  vonat elhaladása után ismét ki kell tisztítani. Mint hozzátették: a  nagy mennyiségű hó és a hideg mellett is biztosított a folyamatos  vasúti közlekedés. A vasúttársaság ezért azt javasolja, hogy a  biztonságos eljutás érdekében a közúti közlekedés helyett hosszabb  távolságokra inkább a vasutat válasszák, ám indulás előtt  tájékozódjanak a közlekedő vonatokról, illetve a késésekről.  
   
A Mávinform késő délutáni helyzetképe szerint a Székesfehérvár–Szombathely, a Székesfehérvár–Tapolca, a  Székesfehérvár–Gyékényes, a Dombóvár–Kaposvár és a  Kiskunfélegyháza–Baja vonalszakaszokon is csökkentek a késések,  jelenleg nagyjából 15-20 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak az  utasok.  
   
Északnyugat-Magyarországon, a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon  20-30 perces késések egyes Sopron, Hegyeshalom és Szombathely felől  és irányába közlekedő távolsági vonatnál előfordulhatnak, azonban a  Komárom, illetve Tatabánya és Budapest közötti elővárosi vonatok  tartják az előírt menetidőt - olvasható a Mávinform közleményében.

17.17 -
A Győr-Sopron, illetve a Sopron-Szombathely vasútvonalon a kora délutáni órákban mintegy egy órás késéssel közlekedtek a járatok, s rövidebb idejű késésekre továbbra is lehet számítani - jelezte tudósítónk.

16.52 - Kedd 17 órától a rendőrség nem tereli el a forgalmat a Bakonyból: ezt követően lehet közlekedni a 82-es főút teljes szakaszán - persze azért nagyon vigyázzanak magukra és egymásra.  

16.28 -
Az erős hóátfúvások miatt Zala megye teljes területére, valamint Vas, Somogy  és Veszprém megye több térségére narancssárga, vagyis másodfokú  riasztást rendelt el kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat.  
   
A szolgálat honlapján található információk szerint a  hófúvás, illetve néhol az erős széllökések miatt citromsárga, vagyis  elsőfokú riasztás van érvényben Hajdú-Bihar megye teljes területén,  Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs Szatmár-Bereg megye nagy részén,  Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében, valamint Komárom-Esztergom,  Veszprém, Tolna, Baranya, Somogy, Veszprém és Vas megye több  térségében.   
   
Az előrejelzések szerint kedden a kora esti órákig a  Nyugat-Dunántúlon és északkeleten helyenként erős széllökésekre kell  felkészülni. Estétől a Duna-Tisza-közén, majd hajnalra az Alföld  nagy részén, továbbá Fejér, Tolna és Baranya megyében is nagy  területen mínusz 15 Celsius-fok alá csökkenhet a hőmérséklet, több  helyen akár mínusz 20 fok alatti értékek is előfordulhatnak.  
   
Szerdára másodfokú figyelmeztetést rendeltek el, de már az  extrém hideg miatt, Bács-Kiskun és Csongrád megyére. Szintén az  extrém hideg miatt rendeltek el elsőfokú figyelmeztetést hat megyére  (Fejér, Tolna, Baranya, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés).  Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére továbbra is a hófúvás  miatt rendeltek el elsőfokú figyelmeztetést. Győr-Moson-Sopron, Vas  és Zala megyére a hófúvásra és az erős széllökésekre vonatkozóan is  elrendelték az elsőfokú figyelmeztetést.

15.19 - Képeimet Iván-Újkér, illetve Iván-Simaság útszakaszon készítettem a délutáni órákban. Az útszakaszon a hóátfúvások miatt a közlekedés nehézkes, személyautóval szinte csak alig lehet átjutni a vaskos hókupacokon - írja tudósítónk.

Újkér-Iván szakasz. Fotó: Tudósító
Újkér-Iván szakasz. Fotó: TudósítóSimaság-Iván szakasz. Fotó: Tudósító
Simaság-Iván szakasz. Fotó: Tudósító


14.28 - Máriakálnok és Mosonmagyaróvár között a szél viszi a havat, néhol hóátfúvást okozva. Az utak nincsenek eltakarítva! - írja tudósítónk.

fotó: Tudósító
fotó: Tudósító


13.14 -  Kamionstopot rendeltek el a 83-as főúton Pápa és Városlőd között. Az arra közlekedő 7,5 tonnánál nagyobb teherbírású gépjárműveket a Pápai Rendőrkapitányság helyszínen tartózkodó rendőrei a Papíros Malomnál visszafordítják, mivel a farkasgyepüi emelkedőn információink szerint két kamion vesztegel. A kritikus útszakaszokon hóátfúvás nehezíti a közlekedést.


A személygépjárművek és az autóbuszok közlekedhetnek az érintett útvonalon. A Magyar Közút Pápai Üzemmérnökségének munkatársai folyamatosan hóekével járják az illetékességi területükhöz tartozó útvonalakat – tudta meg a pápa.ma.hu Polgár Elemértől, a Pápai Üzemmérnökség vezetőjétől.

10.58 - Lezárták a  83-as főutat is a nyerges vontatók elől, így azok már csak a 81-esen  közlekedhetnek, elkerülve a Bakony megyei szakaszát - tájékoztatta a  Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden az MTI-t.  

A rendőrség korábban lezárta a Győrt Veszprémmel összekötő  főút bakonyi szakaszát: Veszprémvarsánynál és a Veszprém Arénánál a  nyerges vontatókat a havas út miatt a 82-es főútról a 81-es főútra  terelik át. A 83-as főutat eddig sem ajánlották a közlekedőknek, a  délelőtti órákban azonban le is zárták.  

Kómár Viktória elmondta: az intézkedést a közútkezelő kérésére  hozta meg a rendőrség, és addig van érvényben, ameddig a hóhelyzet  megkívánja.   

A személygépjárművek megfelelő felkészültséggel mindhárom utat  használhatják.

10.15 - Olvasónk beszámolója szerint a 85-ös főút járható Rábapatona és Győr között. 

10.10 -
Síkosságmentesítés - A Győr-Szol közleménye

Győrben hétfőn délután kezdett szállingózni hó, a téli csapadék a késő délutáni, esti órákban váltott át havazásba. A GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. február 7-én éjfél után kezdte meg a kezelésébe tartozó városi utak síkosság mentesítését. A teljes kapacitással végzett tevékenység során munkagépek dolgoznak a hidakon, felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon és a járdákon. A közösségi közlekedés elősegítésére folyamatban van a buszmegállók síkosságmentesítése. A hidak lépcsőin kézi erővel történik a beavatkozás. A lakóutcákban hótolást végeznek a gépek. A munkában jelenleg összesen 19 gép és több mint 30 munkatárs vesz részt. A síkosságmentestés addig tart, amíg az időjárási viszonyok azt indokolttá teszik.

A fentiekkel együtt felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy az utakon télies körülményekre kell számítani.

A GYŐR-SZOL Zrt. megköszöni azon közlekedők segítségét, akik előzékenységükkel nagy forgalomban is lehetővé teszik a síkosságmentesítést végző gépek haladását.

Olvasónk fotói a havazásról - 85-ös főút - 02-0710.00 - A reggeli órákban 5-15 perces késésekkel kellett számolniuk a Kisalföld Volán járatain utazóknak, de a nap folyamán nagyobb csúszások is előfordulhatnak - közölte Mihályka Imre személyszállítási igazgató.

Elmondta: a legrosszabb a helyzet Beled térségében, ahol erős hófúvás nehezíti a közlekedést, de a többi vonalon is arra kell számítani, hogy a kisebb késések összegződnek.

Ön mit tapasztlat kedden?

Küljön információt, vagy fotót! Legyen a tudósítónk!

tudosito@kisalfold.hu
8.50 - Havasak, de járhatók az utak
 
A folyamatos havazás és a kisebb hófúvások miatt havasak, hókásásak, csúszósak a megye fő- és mellékútjai – tudtuk meg a Magyar Közút Kft. győri ügyeletétől. Az utak mindenütt járhatók, balesetről nem érkezett jelentés.

Olvasónk fotói: takarítják a havat Győrben


Zala megye - A folyamatos tisztítás ellenére az erős szél számos helyen hónyelveket  fúj az utakra, de járhatatlan útszakasz nincs a megyében - közölte a  Magyar Közút Nonprofit Zrt. zalai ügyelete kedd reggel az MTI-vel.

A közútkezelő tájékoztatása szerint a megyében sokfelé  havasak, hókásásak az utak a hétfőn kezdődött havazás miatt.  Folyamatos a tisztítás, de az erős szél visszafújja az aszfaltra a  hónyelveket, ami néhol megnehezítheti a közlekedést.   
 
Zalában hétfőn kezdődött erősebb havazás, kedd reggelre  átlagosan 8-10 centiméteres lett a hóréteg vastagsága, és a szél  sokfelé hóátfúvásokat okoz.
8.45 - Legfeljebb 15-30 perces késésekre kell számítaniuk a GYSEV vonalain utazóknak - közölte Rázó László, a vasúttársaság szóvivője kedden.

Szinte a teljes vonalhálózaton hóesés, hófúvás nehezíti a közlekedést, valamint a váltók jégmentesítése is lassítja a forgalmat - tette hozzá.

8.35 - Továbbra is zárva van a Győrt Veszprémmel összekötő 82-es főút bakonyi szakasza: Veszprémvarsánynál és a Veszprém Arénánál a nyerges vontatókat a havas útviszonyok miatt a 82-es főútról a 81-es főútra terelik át - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedd reggel az MTI-t.

Kómár Viktória elmondta: a rendőrség az intézkedést a közútkezelő kérésére hozta meg, és addig van érvényben, ameddig a hóhelyzet megkívánja. Hozzátette: a 83-as főutat sem ajánlják a teherautósoknak.

A személyautók előtt szabad a 82-es főút.

A Bakonyban és a Balaton-parton nagy mennyiségű hó esett, a közlekedés rendkívüli óvatosságot igényel - mondta Kómár Viktória.

Olvasónk fotói: az M1-es autópálya kedden - 02.07


8.10 - A hétfőn délután megindult havazás során kedd reggelre megyeszerte vékonyabb-vastagabb hótakaró alakult ki.

A reggeli mérések alapján Sopronban 3, Sopronhorpácson 4, Péren  5 , Himodon 1 cm a hóréteg vastagsága, Fertőrákoson pedig foltokban van hó - tájékoztatta portálunkat Kiss Márton, a soproni Meteorológiai Állomás vezetője.

A hőmérséklet megyeszerte -10 fok körül, kevéssel az alatt alakul, amihez erős,viharos északnyugati szél társul. Sopronban a legerősebb széllökés elérte a 78,5 km/h-t, így hófúvás van.

Az országos helyzetképet nézve megyénkben van a legkevesebb hó.  Szegeden és Pécsen 32 cm a hóvastagság, de pl. Békéscsabán 25, Pakson 24 cm a hóréteg az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján.

Megyénkben kedden borult, erősen felhős időre számíthatunk, napközben a havazás megszűnik, már csak kisebb hószállingózásra számíthatunk, viszont a szél erős marad, emiatt egész nap kell hófúvásra számítani, de a vékony hóréteg miatt nagy hótorlaszok nem alakulnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet -5, -8 fok között várható.

Szerdán napos idő lesz, a kemény éjszakai fagy után nappal már -4 , -2 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Csütörtökön ismét megnövekszik a felhőzet, de csak kisebb havazás várható.

Az elmúlt 6 napban rendkívül hideg volt: Sopronban az első 6 februári nap középhőmérséklete -10,0 fok, mely közel 11 fokkal hidegebb az átlagnál.

8.00 - Az autopalya.hu információi szerint változó intenzitású a havazás az M1-es sztráda teljes szakaszán

Kapuvár és Győr között havas a főút és szél is nehezíti a közlekedést - írta olvasónk.
Ön mit tapasztlat kedden?

Küljön információt, vagy fotót! Legyen a tudósítónk!

tudosito@kisalfold.hu
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123456 következő >> végére >>> 55 hozzászólás
Moderálásra küldöm 55. Contar 2012.02.08. 08:27

47. csonti.1: " Még a 4x4-es quaddal is féltem mikor előztem az autósokat, nehogy véletlen nekik csússzak."
A 4x4 csúszásnál mit számít?

Moderálásra küldöm 54. Madarász 2012.02.08. 07:43

55. Na ezt én sem értem...

Moderálásra küldöm 53. SomogyiMátyás 2012.02.08. 00:40

Azt észrevettem én is hogy sóztak egy- két helyen Győrben. De miért a le sem takarított útra kellett rászórni, nem értem.

Moderálásra küldöm 52. pemozsu 2012.02.07. 22:55

kár hogy a volán honlapján nincsen egy helyközi közlekedésről szóló helyzetjelentés, hogy érdemes-e egyes vonalakon elindulni busszal? merre vannak késésések és kb mennyi .:-(

Moderálásra küldöm 51. Truder 2012.02.07. 22:49

Ha nem publikálnák úton-útfélen, hogy felkészültek a télre...a kutyának sem tűnne fel! Ugyanis nem történt semmi a bejelentésen kívül. Csak egyszer mondaná el valaki, hogy ez pontosan mit is takar azon kívül, hogy a prémiumok ki lettek osztva...

Moderálásra küldöm 50. Madarász 2012.02.07. 19:08

A koroncói bekötőút (Győri u) 83-as felé vezető oldala kész katasztrófa, a másik felét is a szél takarította le, sok helyen olyan hóbordák a keréknyomok között, hogy súrolja az autók alját. A 83-ason is a Győri úttól Győrig több helyen is hasonló volt a helyzet. Ez a délután 4 órás állapot volt. Hókotrónak nyoma sehol, az autók gyúrták le a havat, vagy a szél fújta le. A városon belül jobban néztek ki az utak.

Moderálásra küldöm 49. Aldia 2012.02.07. 18:43

Szégyellje magát a Magyar Közút, ez ma Magyarország. 1 napon keresztül nem lehet közlekedni a 82-es főúton. Ma például nem is lehetett látni hótolót ezen a szakaszon.

Moderálásra küldöm 48. Túrabakancs 2012.02.07. 17:47

Miután a szél 5-perc alatt befújja az utakat mehet itt egymás után zsinórban hótoló,
akkor sem lesz teljesen tiszta az aszfalt. A sózás meg semmit nem ér ebben a hidegben,
ráadásul az útról a finom sószemcséket azonnal az út szélére kergeti a viharos szél.
ja igen: a hótoló csak 5cm körüli hóvastagságnál tudja sérülésmentesen letenni a tolólapját.

Moderálásra küldöm 47. SomogyiMátyás 2012.02.07. 17:11

A 82-es egy kalap .... . Ahhoz képest hogy mennyi adó fizetünk, semmi látszata. A 82 -esen el lehet csúszkálni a pályáig, ahol ugyan csak elfelejtettek takarítani, Győrről nem is beszélve. Ilyen munkáért nem lenne arcom pénzt kérni, mert így én is le tudtam volna takarítani. Persze közlekedni lehet rajta,csak nem mindegy hogy hogyan, hiszen sok helyen akkora gödrök vannak az úton hogy szégyen, az csak a slussz poén volt hogy le sem takarították róla a havat.

Moderálásra küldöm 46. Accra 2012.02.07. 17:10

A 81-es utat délig biztos nem takarították: Kibérig végig havas, a keréknyomban meg vastag jég volt. Szerencsére, alig volt forgalom.


55 hozzászólás123456 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...