Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Havasinét elgáncsolták a szocialisták?

Győr-Budapest – Értetlenül áll a jelöltsége körül közzétett hírek előtt Havasiné Orbán Mária. A Győri Ítélőtábla elnökének megválasztásáról – akit az államfő másodszor is legfelsőbb bírósági elnöknek jelölt – elvileg hétfőn döntött volna a parlament. Az események viszont most új fordulatot vettek.

Szili Katalin, az Országgyűlés szocialista elnöke szerint nem szavazhatnak a jövő hét hétfőn a köztársasági elnök legfelsőbb bírósági elnökjelöltjéről. Bár Sólyom László újra Havasiné Orbán Máriát jelöli, akit csak az MSZP nem támogatott, Szili értelmezésében új jelöltként újra meg kell hallgatni a győri táblabíróság elnökét.

Őszintén meglepte ez a mai hír

Havasiné jelölését az előző szavazás előtt mind a parlamenti bizottság, mind az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) támogatta. A szocialisták viszont mindent elkövetnek a jelölt elbuktatásáért, kiharcolták, hogy az OIT is újra meghalgassa a jelöltet.
Havasiné Orbán Mária a kisalfold.hu-nak elmondta: őszintén meglepte ez a mai hír, amit ő is csak az egyik internetes újságban olvasott.

"Fejtegetésbe nem bocsátkoznék"

– Nem tudok újabb OIT-meghallgatásról, ugyanúgy a sajtóból értesültem erről, ahogy mások. Azért lepődtem meg, mert az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökhelyettese néhány nappal a második jelölésem után arról számolt be, hogy nem tartanak újabb meghallgatást, csak abban az esetben, ha én magam kérem. Én közöltem vele, hogy nem kérem ezt, s így született meg az általam ismert OIT-döntés.

Tehát tudomásom szerint nem lesz még egy meghallgatás a parlamenti szavazás előtt. Én jelen pillanatban itt tartok, csak ezt tudom kommentálni, és olyan fejtegetésbe nem bocsátkoznék, hogy mi lesz, ha ismét az OIT elé kell állnom. Várom a hivatalos fejleményeket – mondta Havasiné Orbán Mária.

Márpedig a három hatalmi ág szétvált

Az előzményekről még annyit: Szili Katalin arra hivatkozott, hogy az alkotmány nem ismeri az újrajelölés fogalmát, ezért szükséges a meghallgatás.

Egy általunk megkérdezett jogi szakértő szerint azonban ez azért aggályos, mert tizenkét évvel ezelőtt, az igazságügyi reformmal a három hatalmi ág teljesen szétvált egymástól.

Ezért érthetetlen, hogy az igazságszolgáltatást felügyelő testületnek, az OIT-nak miért kell más intézménytől függővé tennie, hogy meghallgatja-e az egyszer már támogatott jelöltjét.

Olvasóink írták

 • 17. udy 2009. február 20. 14:30
  „Előbb vagy utóbb végetek lesz, már nagyon érik....”
 • 16. Misztertejfel 2009. február 20. 09:17
  „Primax, elég sértő egy bíróra nézve, hogy nyíltan fideszesnek titulálod. Erre ő nem adott okot. Erre legfeljebb az MSZP adott okot, aki előrántott egy fideszes rokont a kalapból (ez ám a szakmai érv). Ha tényleg fideszes, az a magánügye, de nyíltan semmiképen nem az, egy olyan mondata nem volt, amiből erre következtethetünk.”
 • 15. Primax 2009. február 20. 08:40
  „jockey ! #14
  Szóval egyetértünk, de ki ne hagyjuk a FIDESZ-t, hiszen nekik - bármi áron is - kizárólag a hatalom megszerzése a cél.
  Kerül, amibe kerül...aztán persze majd közlik, hogy az előző kormány mindent elcseszett, most majd amiatt lesz még rosszabb a helyzet, nehezebb az életünk. 2010 után semmivel sem lesz jobb a sorsunk, csak majd "mások osztják az észt" .
  Az ország jelenlegi helyzetéért az ellenzék szinte ugyanúgy felelős, mert nagy ívben "tesznek" az egészre, csak az ő - leendő - kormányzásukról vizionálnak folyamatosan. Gyakorlatilag nem vesznek részt a Parlament munkájában, pedig egy igazán felelős - konstruktív - ellenzéknek ez lenne a dolga.
  A jelenlegiekről meg inkább ne is beszéljünk. Az a baj, hogy alternatíva nem nagyon van, ezért én el sem megyek jövőre szavazni, olyan mindegy, hogy melyik "királykodik."
  Egyik kutya, másik eb, "áldásos tevékenységük" levét pedig mi isszuk meg rendesen !”
 • 14. jockey 2009. február 19. 21:47
  „12. Primax

  Teljes mértékben igazad van! Sajnos. Ugyanis ebből IS tisztán látszik, az MSZP nem szakmai, hanem politikai szempontból nézi ezt a dolgot és az ország helyzetét is. Éppen ezért jutottunk ide!”
 • 13. Hunicum 2009. február 19. 21:08
  „Gringo!
  Lejárt lemez ez már! Próbálkozz másutt, más mivel!
  Magadat teszed nevetségessé ezzel...”
 • 12. Primax 2009. február 19. 21:06
  „A tények :
  Egy nyíltan FIDESZ-párti ember jelöl egy nyíltan FIDESZ-es hölgyet.
  Ezt az MSZP minden eszközzel igyekszik megakadályozni.
  Mit nem lehet ezen nem érteni ?
  Volt ez már/lesz ez még fordítva is.
  Ahogy ez már kis hazánkban szokássá vált...”
 • 11. 5454 2009. február 19. 20:24
  „9.már a második oldal ahol megpróbálsz provokálni! Ne szaporitsd a szót kerüld a...............! MIT NEM ÉRTESZ? NEM SZÉGYEN KÉRDEZZ! ja a kezelőorvosodtól!!!!!!!!!!!!!!!!! mert ami a szemed előtt van jelenleg nem gyógyítható!!!!!!!!!! de összeugrasztani bennünket nem rossz! hát én ebben noooooooooooooooo....”
 • 10. Poltergeist 2009. február 19. 19:35
  „roliboy 2009.02.19. 18:35---->Az a baj ,hogy kevesebben vagyunk ébresztgetők mind akik a csipkerózsika álmát alusszák,de azért lassan ,de biztosan ki lehet nyitni az emberek szemét,de ez nálunk még igen-igen hosszú lessz sajnos pedig az óra ketyeg és minél több idő telik el annál mélyebbről kell visszamásznunk.”
 • 9. Gringo 2009. február 19. 19:31
  „Már a meg nem választása is gyanús volt. A fideSS azt ordította, hogy a szocik fúrták meg. Csakhogy titkos szavazás volt, jólértesültek úgy tudják, hogy a legnagyobb ellenzéki párt tagjai voksoltak nemmel Havasinéra. Céljuk a zűrzavarkeltés, és hogy lehessen mondani: a kommancsok nem akarják az igazságosztó főbírót.”
 • 8. roliboy 2009. február 19. 18:35
  „én erre továbbra is csak ezt tudom mondani:

  "Kedves Magyarország, fel kéne ébredni!"

  http://www.youtube.com/watch?v=hna6sjG50-s&feature=related”
 • 7. udy69 2009. február 19. 18:24
  „Megijedtek a senkik...”
 • 6. TiBu 2009. február 19. 17:07
  „Ez már nevetséges !? A legszebb a dologban, hogy ezek a Bohócok a mi adózott pénzünkből Csinálják
  a semmire való műsorukat és Mi meg hagyjuk . Az összeset elkéne zavarni már és az összelopott vagyonukat visszavenni.”
 • 5. Tabornok 2009. február 19. 16:12
  „Egyik holló, nem vájja ki a másik szemét.”
 • 4. 5454 2009. február 19. 15:33
  „Már emlékeztek ezt kiveséztük! Ugy félnek tőle mint ördög a keresztvíztől! De hogy a házelnökasszony is beszáll ebbe na ez több mint érdekes!!! Ha pártvonalon teszi azért,ha nem azért! Majd Pécsen kihirdetik neki is a verdiktet!”
 • 3. s.margit 2009. február 19. 15:30
  „Itt valami nincs rendben.Ez már nevetséges.”
 • 2. antalszabo 2009. február 19. 15:00
  „Elképzelhető,hogy félnek Havasiné Orbán Máriától.
  Hiszen megígérte, hogy rendet tesz a Bíróságokon.”
 • 1. gig-big 2009. február 19. 14:15
  „Első???
  Naszóvalkéremszépen, ez a Szili tényleg silly egy kicsit.
  Remélem, ezek után Pécsen is indul, hogy jó nagyot bukjon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatják a gönyűi postakocsi-fogadót

Aláírták a felek a gönyűi postakocsi fogadó projekt támogatásáról szóló szerződést. A Postakocsi… Tovább olvasom