Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta Még több cikk.

Havasiné: hiba lenne csökkenteni a táblabíróságok számát

A Győri Ítélőtábla elnöke hibának tartaná, ha csökkentenék a táblabíróságok számát, ugyanakkor a rendszeren belüli arányosítást szorgalmazza.

Havasiné Orbán Mária a pénteki bírói értekezlet után tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a Fővárosi Ítélőtábla az e szintre tartozó ügyek 57 százalékát intézi, míg Debrecenre és Győrre 13-13, Szegedre 10, Pécsre pedig 7 százalék jut. Mint hozzátette, ezt az arányt javítja, hogy Győrtől Pécshez került nemrégiben Zala megye.

"Súlyos hibának tartanék bármely régiótól megvonni ilyen magas szintű ítélkezési fórumot, és azt, mondjuk, a fővárosba terelni" - fogalmazott a táblabírósági elnök.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2011. április 09. 18:40
    „Még ezeknek jár a szájuk? Hisz amikor a tisztségviselők megkapták az 50%-os béremelést, akkor nyugdíjas bírók is egyből azzal érveltek, hogy az Ő nyugdíjuk ezen túl a többi lelendő nyugdíjas bíróéhoz képest megalázó! Egyből meg is kapták az 50% nyugdíj emelést, persze a rendszer többi szekértolójával (katona rendőr ügyész stb.) együtt! No meg nem is beszélve arról, hogy a bírói felületes munka sosem derül ki, ha csak nem jön közbe a véletlen.”
  • 1. igazszó 2011. április 09. 07:21
    „Tisztelt Havasiné elnök asszony! Tud mutatni a győri bíróságokon, táblabíróságon egyetlen nem korrumpálható bírót? Olyan összefonódások, családi szálak, korrupt bírók vannak, hogy ideje rendet tenni. Jólenne, ha az igazság is felszinre kerülhetne, mert eddig nagyon rossz híre van Győr városának, bíráinak, ügyvédeinek, mert pártpolitikai érdekek, és kiszolgáltatottság nyomása alatt dolgoznak!!!!Támogatják munkájukkal a csalókat, törvényt sértőket!Aki nem az elvárásoknak megfeleően dönt, vagy megtagadná a korrupció támogatását, azt megfélemlítik, többet munkája sem lesz! Mikor lesz már végre rend, a fejekben is? Csak úgy tudják kivédeni ezt a helyzetet, megvédeni magukat, ha megtanulják hibájukat felismerni, belátni, azt elismerni, és tenni annak helyrehozásban!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Belsőégésű Motorok Tanszékének új épületét

Az Audi Hungaria Belsőégésű Motorok Tanszék a győri Széchenyi István Egyetemen új technológiai… Tovább olvasom