Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Hatvanéves jubileum a Radó-iskolában

Győr - A Radó Tibor iskolát névadója 1948-ban, hatvan éve alapította, az intézményi jubileumot tegnap a József Attila Művelődési Házban ünnepelték.
Reiger Andrea igazgatótól tudjuk, az alapító a szakma egyik úttörője, szinte a magyarországi kezdetekkel egy időben honosította meg Győrött a gyógypedagógiai módszereket. Akkor egy önálló, mai divatos szóhasználattal „szegregált" intézmény létrehozása a fogyatékosok számára progresszívnak számított, a mai tudományos eredmények alapján az igazgató a helyes megoldást a többségbe integrálódás és a szükséges elkülönülés megfelelő arányainak megtalálásában látja.


A csütörtöki jubileumi ünnepséget az intézmény diákműsorral, szakmai előadásokkal ünnepelte, a fenntartók képviselőinek legmagasabb szintű részvételével.  Fotó: Bertleff András
A csütörtöki jubileumi ünnepséget az intézmény diákműsorral, szakmai előadásokkal ünnepelte, a fenntartók képviselőinek legmagasabb szintű részvételével. Fotó: Bertleff András
A győri iskolában jelenleg összesen 188, tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott, illetve autista gyermekkel foglalkoznak, intézményi szinten pedig a város gyógypedagógiai, logopédiai módszertani fejlesztését, a tanköteles korú, sajátos nevelési igényű gyermekek iskolai előkészítését látják el. A gyógytestnevelési feladatok megoldásában ugyancsak részt vesznek, továbbá 70 sajátos nevelési igényű, teljesen integrált módon többségi iskolába járó gyermek fejlődését kísérik figyelemmel. Az integrált körülmények között tanulók száma évről évre növekszik, ám sajnos, miközben az iskolába járók száma csökkent, a gyógypedagógiára szorulók száma alig változott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frigyes-laktanya: készül a harmadik

Győr - Egyre inkább úgy tűnik, hogy
Michael Leier osztrák építési vállalkozó tartja magát a… Tovább olvasom