Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Hatvanegy éve a hallás szakértője

A hallásromlás korunkban egyre gyakoribb egészségi probléma. Megoldása alapos vizsgálatokat és gondos, szakszerű ellátást igényel az életminőség megőrzésének érdekében. Érdemes odafigyelni a világ vezető hallókészülék-forgalmazójának tanácsaira.
A tizennyolc országban jelen lévő Amplifon immár 61 éve szolgálja a jó hallás ügyét. A cég jelenleg harminchat hallásközpontot üzemeltet hazánk huszonhat városában, köztük Győrben is.

– Célunk a hallásproblémával küzdők minőségi ellátása mind termékek, mind szolgáltatások terén – mondta el lapunknak Terman Tibor ügyvezető igazgató. – Hallásközpontjainkban egy helyen megtalálható mindaz, amire a hallásproblémák kiküszöbölésével kapcsolatban szükség lehet: a szakorvosi vizsgálattól a hallás- és beszédértés-vizsgálaton, a cochleáris implantátum és fülzúgás-tanácsadáson át a hallókészülékek és egyéb kiegészítők értékesítéséig. Fontos tudni, hogy a hallókészülékek árát a társadalombiztosítás határozza meg, ami azt jelenti, hogy ugyanazon típusú hallókészülék mindenhol ugyanannyiba kerül. A különbség tehát nem egy adott készülék árában, hanem a kapcsolódó szolgáltatások minőségében van. Elsődleges szempont, hogy az alapos, szakszerű kivizsgálás után, folyamatos odafigyelés mellett egy hosszú távú, kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolat alakuljon ki a hallásgondozó és a halláskárosult között.

Az Amplifonnak Győrben a jogelőd Viton Kft.-vel kezdődő tevékenysége tízéves múltra tekint vissza dr. Csizmás Mária fül-orr-gégész és audiológus szakorvos közreműködésével.

– A hallókészülék vásárlását hatévente támogatja a társadalombiztosítás hetvenszázalékos mértékben. Ha nem szakszerűen választják ki és nem válik be, akkor a páciens ebben az időszakban csak teljes áron cserélheti le másikra – hangsúlyozta Terman Tibor. – Tehát nagyon fontos, hogy az érintett ne hagyja, hogy rábeszéljék bármilyen – akár nyolc-tíz éves, elavult, analóg – készülékre. Próbáljon ki több típust és válassza azt, ami valóban megoldást ad a hallásproblémájára. A mi feladatunk jóval több annál, mint hogy csupán hallókészüléket adjunk a betegeknek: azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb hallást folyamatosan biztosíthassuk számukra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiába volt vevő, elárverezték a házát

Nem tudta törleszteni a lakására felvett svájcifrank-alapú hitelét egy győri férfi, ezért a bank végrehajtási eljárást indíttatott. Tovább olvasom