Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Hatvanegy betörés, tizenkét gyanúsított

Összesen 61 rendbeli betörést bizonyítottak rá 12 gyanúsított rosszfiúra a győri nyomozók, közülük egy budapesti, a többi Győrben és környékén él. Két egymástól különálló csapat és egy ˝magánzó˝ vitt mindent, amit ért, és értékesíteni tudott.

A betöréskor összerakott cuccot hátrahagyva menekült egy győrszentiváni hétvégi házból az a két betörő, akiket a szomszédok és a rendőrjárőrök zavartak meg, még októberben. Az autójukat is ott hagyták a helyszínen, egy másik autóra szóló rendszám volt rajta.

Még ugyanazon az éjszakán betörtek egy szentiváni családi házba, ahonnét műszaki cikkeket vittek el, s mert a kamrában az udvaron álló autó kulcsát is megtalálták, vitték a járművet is. Azt később az ETO Parknál ismerte fel a tulajdonos. A rendőrség a jármű használóját előállította, aki elárulta, kitől vette az autót. Ettől az időponttól kezdve már csak be kellett gyűjteni a győri és környéki elkövetőket, a 23 éves L. Ernőt, a 28 éves M. Miklóst, a 24 éves P. Dánielt, a 21 éves P. Jácintot, a 34 éves O. Mártont és a 37 éves K. Gyulát. A 18 éves H. Gábort még keresik. A banda terhére 33 rendbeli hétvégiház- és családiház-, bolt- és telephelybetörés írható.

A győri kapitányság bűnügyi osztályvezetője, Szabó György alezredes a gyanúsított profi zárfésűszettjét mutatja. Fotó: Krizsán Csaba
A győri kapitányság bűnügyi osztályvezetője, Szabó György alezredes a gyanúsított profi zárfésűszettjét mutatja. Fotó: Krizsán Csaba

Az Újváros, Sziget és Révfalu üres önkormányzati lakásait, családi házait fosztogató 17 éves H. Csaba, 19 éves O. Tamás, 19 éves F. Adrián és a 17 éves N. Erik épülőfélben lévő házakból, Inszol-lakásokból gázcsöveket, gázmelegítők burkolatait, csaptelepeket, búvárszivattyúkat vittek el, elkötöttek három motorkerékpárt, s versenyre készülő diákok lovas nyergét is kiemelték egy autóból. A rendőrség a lopott cuccok egy részét a házkutatások során megtalálta, s a tulajdonosoknak visszaadta.

Profin felkészült a betörésekre az adatok szerint egyedül dolgozó 29 éves G. Károly, aki Győrben, egy Lajta utcai lakásba tört be, s több mint 2 millió forint értékben vitt el ékszereket, műszaki cikket és készpénzt. A férfit, akinek esztergomi és budapesti lakcíme is van, a múlt héten fogta el a rendőrség. Egy, a főváros első kerületéből lopott gépkocsival fogták el, majd vették őrizetbe. A házkutatás során egy profi zárfésűszettet is lefoglaltak tőle. A férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Olvasóink írták

  • 2. Filtec 2010. november 08. 23:47
    „Kapnak 1 évet, aztán ott folytatják, ahol abbahagyták.”
  • 1. döncike 2010. november 08. 22:18
    „Érdekelne vajon ezek közül hány lehet Téti?Mert biztos van köztük.Gondolom.Ugye itt is a múltkori sorozatos betörések a Deák utcában.Nekik a legjobb,nem dolgoznak és mégis megélnek.Az ilyet csak fel kéne akasztani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszahelyezték Ikaroszt a győri egyetem elé

Hétfő délelőttől új helyen, de ismét az egyetem előtti részen áll az ugrani készülő Ikarosz… Tovább olvasom