Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Hatvan közmunkás az utakon: megyénkből kevesen fognak kaszálni az árkokban

Hatvan közmunkás az utakon: megyénkből kevesen fognak kaszálni az árkokban

A Magyar Közút minden eddiginél több közfoglalkoztatottat alkalmaz július 2-a és november 17-e között, igaz, megyénkből alig pár tucatnyian vehetnek részt a programban.

Szeghalmi Balázs - 2012.07.09. 21:42
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
"A közútkezelő társaság közel 2800 főnek biztosít munkát az Országos Közfoglalkoztatási Program keretében, akik többnyire a burkolatok, burkolaton kívüli területek és az árkok tisztántartásáról, a forgalom biztonságát zavaró növényzet eltávolításáról, a kézi kaszálásról és az úttartozékok helyreállításáról fognak gondoskodni.

Rajtuk kívül lesznek, akik adminisztrációs-, csoport- és brigádvezetői feladatokat látnak el" - kezdte portálunknak Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút szóvivője.


Hamarosan megy a meló ezerrel! Fotó: Bertleff András.
Hamarosan megy a meló ezerrel! Fotó: Bertleff András.


A gépek mellett szükséges az emberi munkaerő is

"A július 2-ától november 17-ig tartó időszakban a résztvevők heti 40 órás munkaidőben dolgoznak majd.

Noha a társaság üzemeltetési és fenntartási tevékenységének nagy része ma már többnyire gépesített, továbbra is vannak olyan meghatározó, jelentős élőmunkát igénylő feladatok, amelyeket a cég a saját munkavállalói mellett csak közfoglalkoztatottak alkalmazásával tud megoldani" - tette hozzá Pécsi Norbert Sándor.

Megyénkben hatvan főnek biztosít munkát a közút

Arra a kérdésünkre, hogy megyénkből hány ember jut így megélhetéshez, a Magyar Közút szóvivője úgy válaszolt: "Győr-Moson-Sopron megyében 60 főnek biztosítunk munkát, a jelentkezési időszak már lezárult.

Az önkormányzatokkal karöltve dolgoztuk ki, hogy a településekről kiknek tudunk munkát biztosítani. Az elsődleges szempont a kiválasztásnál az volt, hogy mennyi ideje álláskereső az illető".

"A legtöbb közfoglalkoztatotti létszám - 1050 fő - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében segíti majd a társaság tevékenységét.

Az ország északi és észak-keleti, valamint dél-dunántúli megyéiben így kiemelkedően sok regisztrált álláskereső juthat munkához" - tette hozzá Pécsi Norbert Sándor.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. Babenko 2012.07.22. 20:38

Itt a jövőnk. :(Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...