Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Hatvan közmunkás az utakon: megyénkből kevesen fognak kaszálni az árkokban

A Magyar Közút minden eddiginél több közfoglalkoztatottat alkalmaz július 2-a és november 17-e között, igaz, megyénkből alig pár tucatnyian vehetnek részt a programban.
"A közútkezelő társaság közel 2800 főnek biztosít munkát az Országos Közfoglalkoztatási Program keretében, akik többnyire a burkolatok, burkolaton kívüli területek és az árkok tisztántartásáról, a forgalom biztonságát zavaró növényzet eltávolításáról, a kézi kaszálásról és az úttartozékok helyreállításáról fognak gondoskodni.

Rajtuk kívül lesznek, akik adminisztrációs-, csoport- és brigádvezetői feladatokat látnak el" - kezdte portálunknak Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút szóvivője.


Hamarosan megy a meló ezerrel! Fotó: Bertleff András.
Hamarosan megy a meló ezerrel! Fotó: Bertleff András.


A gépek mellett szükséges az emberi munkaerő is

"A július 2-ától november 17-ig tartó időszakban a résztvevők heti 40 órás munkaidőben dolgoznak majd.

Noha a társaság üzemeltetési és fenntartási tevékenységének nagy része ma már többnyire gépesített, továbbra is vannak olyan meghatározó, jelentős élőmunkát igénylő feladatok, amelyeket a cég a saját munkavállalói mellett csak közfoglalkoztatottak alkalmazásával tud megoldani" - tette hozzá Pécsi Norbert Sándor.

Megyénkben hatvan főnek biztosít munkát a közút

Arra a kérdésünkre, hogy megyénkből hány ember jut így megélhetéshez, a Magyar Közút szóvivője úgy válaszolt: "Győr-Moson-Sopron megyében 60 főnek biztosítunk munkát, a jelentkezési időszak már lezárult.

Az önkormányzatokkal karöltve dolgoztuk ki, hogy a településekről kiknek tudunk munkát biztosítani. Az elsődleges szempont a kiválasztásnál az volt, hogy mennyi ideje álláskereső az illető".

"A legtöbb közfoglalkoztatotti létszám - 1050 fő - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében segíti majd a társaság tevékenységét.

Az ország északi és észak-keleti, valamint dél-dunántúli megyéiben így kiemelkedően sok regisztrált álláskereső juthat munkához" - tette hozzá Pécsi Norbert Sándor.

Olvasóink írták

  • 1. Babenko 2012. július 22. 20:38
    „Itt a jövőnk. :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hőségben a buszon: kell-e a légkondi a győri buszokon?

A hőségriadó ideje alatt több utas panaszkodott a buszokon tapasztalható hőségre. A Kisalföld Volán igazgatója válaszolt a kérdésekre. Tovább olvasom