Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Hatvan köbméter szemetet találtak a lakásban

Tíz, egyenként hat köbméteres konténert töltött meg az a szemét, amelyet a győr-marcalvárosi Déry utca 10. számú ház egyik lakásában találtak. Ha létezne az „egy lakásban tárolható hulladék rekordja”, ez bizonyosan világcsúcsnak számítana.
Amint arról beszámoltunk, a múlt hét csütörtökjének éjszakáján a győr-marcalvárosi Déry utca 10. számú ház második emeletén a rendőrök és katasztrófavédelmisek holtan találták lakásának fürdőszobájában a 45 éves R. Jenőt. A férfi évekkel ezelőtt elvált, munkanélküli volt, és a szomszédai egyre nehezebben viselték különös szokását. A férfi kora reggel vitte sétáltatni kutyáját, és útjáról műanyag zacskókban a környék hulladéktárolóiból összegyűjtött szeméttel tért haza.

Okkal feltételezték, hogy valóságos szeméthegy lehet már a lakásában, de hiába panaszolták az Inszol rt.-nek és az egészségügyi hatóságoknak is. A férfi a hivatalos levelekre nem reagált, át se vette azokat, a lakásába senkit nem engedett be. Két éve áram nélkül volt otthon, miután nem fizette a számlákat, kizárták a szolgáltatásból.

A múlt hét csütörtökön R. Jenő egyik szomszédja értesítette a hatóságot, mert a férfi lakásából vérre hasonlító lé folyt le a falon. A tűzoltólétráról az erkélyen át próbáltak a lakásba jutni, végül a lépcsőházi ajtót törték be. A lakásban éktelenül csaholó kutya tartotta vissza a rendőröket. Utólag már tudható volt, a hűséges Brúnó halott gazdáját védte.
A Déry utcai ház második emeleti lakásából tegnapig elszállították a szemetet. Ajtaján tábla figyelmeztet: Belépni tilos, fertőtlenítve!
R. Jenő elvált felesége, a lakás bérlőtársa a Kertics cégtől bérelt konténereket. A lakásban talált szemét tíz, egyenként hat köbméteres konténert töltött meg. A társaság kedvezményesen, köbméterenként 2400 forintért szállította el a hulladékot.

R. Jenő valamikor az Inszolnál dolgozott házkezelőként. Egykori munkahelyén értelmes, jó kiállású férfiként emlékeznek rá. Az építésztechnikusnak egyetlen hibájaként említették: ha felfortyant, nehezen tudtak vele szót érteni. Szomszédai sehogy sem, pedig túl a tőle elszenvedett kellemetlenségeken, szerettek volna rajta segíteni. És nem csak utólag mondják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatás Pozsonyban?

Ennio Morricone vasárnap este nyolcezer néző előtt vezényelte a Győri Filharmonikus Zenekart. A… Tovább olvasom