Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Hatékonyabbá vált a bűnüldözés

Szemléletváltást, az eredményességi mutatók jelentős javulását, ezzel a lakosság biztonságérzetének jó irányú változását hozta a Győri Rendőrkapitányságon végrehajtott két évvel ezelőtti vezetőváltás.
A korábbi kapitányságvezető nyugállományba vonulását követően helyét 2000. november 1-jén dr. Holló Sándor vette át. Az új kapitány a meglévő osztályvezetői gárdával kezdte meg munkáját, ám már az elején szemléletváltást követelt munkatársaitól.

Teljes körű átszervezés
– A közterületen elkövetett bűncselekmények statisztikai táblázata nem éppen pozitívan alakult, ezért a bűnügyi munka teljes körű átszervezésére volt szükség. Növelni kellett a közterületre vezénylések, s az ott szolgálatot teljesítő rendőrök számát és a közrendvédelmi állomány körében új bűnügyi szemléletet kialakítani – emlékezett vissza dr. Holló Sándor alezredes.

Javuló eredményesség
A kapitány szorosabbá fűzte a kapcsolatot a győri és a községi önkormányzatokkal és nagy gondot fordított a vezetői utánpótlásra. Holló Sándor munkáját a 2001-ben, kapitánysága első teljes évében végzett tevékenysége alapján lehetett először hitelt érdemlően értékelni:
– Ebben az évben kapitányságunk a feszítő létszámgondok mellett már megfelelő színvonalon végrehajtotta feladatait. A fegyelem szilárdítása, a parancsnoki ellenőrző munka színvonalának javítása mindenképpen szolgálta a munkatársak felkészültségének, szakmai ismereteinek gyarapítását, ezen keresztül biztonságát is. Törekedtem az állomány stabilitásának erősítésére, a létszámgondok megoldására, hatékonyabbá téve a bűnüldözési munkát, sikerült javítani a felderítési eredményességet – elemzi az alezredes.
A bűncselekmények száma 2001-ben 14.117-ről 7868-ra csökkent. A kapitányság felderítési eredményessége 18,3 százalékról 35 százalékra emelkedett. A leglátványosabb emelkedés a víkendházbetörések és a személygépkocsi-lopások felderítési mutatóiban következett be. A portyaszolgálatok, akciók, valamint a megyei főkapitányság által szervezett közös akciók eredményeként 2001-ben 47 trükkös lopás volt a korábbi 152-vel szemben.

Rendszeres akciók
– A folyamatos gépkocsilopások megelőzésére szervezett akciókkal – folytatta az elemzést a kapitány –, valamint a főkapitányság bűnüldöző szervezeteivel való szoros együttműködéssel elértük, hogy a gépkocsilopások több mint egyharmadára estek vissza, s elértük, hogy ebben az évben mindössze egy Audi-lopás történt. A rendszeres akcióknak, a fokozott közterületi jelenlétnek köszönhetően a gépkocsifeltörések száma felére csökkent. Javítottunk a panaszfelvételi munka gyorsaságán, s javultak a munkakörülmények. Mindez nagymértékben hozzájárult az állomány jó munkaköri légkörének kialakításához.
Holló alezredes kiemelte, hogy Győr közgyűlése 2001-re jóváhagyott 15 millió forintot annak érdekében, hogy növeljék a közterületre vezényelhető rendőrök számát, ami hozzájárult a felderítési, valamint az eredményességi mutatók javulásához. De tovább csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma is.
Dr. Holló Sándor a kapitányság irányítása mellett szerezte meg jogi diplomáját. Munkáját a főkapitányság vezetése nagymértékben támogatta és többek között rendőrségi főtanácsosi cím adományozásával ismerte el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határsértő-áradat megyénkben

Mozgalmas, hosszú hétvégét tudhatnak maguk mögött a Győri Határőr Igazgatóság munkatársai, miután… Tovább olvasom