Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Hatékony segítség a beilleszkedésért

A Győri Nevelési Tanácsadó Gyermek- és Ifjúságpszichológiai, valamint az Alfred Adler Módszertani Központ szervezésében a minap ötnapos szakmai konferenciára várták a pedagógusokat, pszichológusokat a Szabadhegyi Közoktatási Központba.
Az individuálpszichológia csupán a nevében tűnhet kacifántosnak, ám céljait tekintve az emberhez közel álló: segíti a tanulók eredményes beilleszkedését, együttműködését az oktatásban.

– A módszer Alfred Adler nevéhez fűződik, tanításának alapja a demokratikus szellemiség, valamint hogy minden ember irányába tisztelettel és egyenrangúan kell közelíteni – tájékoztatott Benczéné Timár Irén, a győri központ elnöke. – A múltunkból megörököltünk, megtanultunk jó néhány dolgot, de hogy ezzel mit kezdünk és milyen döntéseket hozunk, meghatározó. Kutatások bizonyították, hogy az adleri elveken nyugvó pedagógiai munkával megelőzhetőek lennének a súlyosabb devianciák és rendellenességek, és az otthoni helytelen nevelés is jobban korrigálható.

A gyerekekkel való partneri együttműködés abban segíti a pedagógust, hogy miként lehetne ezt a munkát elősegíteni, erősíteni. A szakmabeliek nyaranta a világ minden tájáról összejönnek, a mostani találkozó lehetőségét Frank Walton, az Adleri Intézetek Nemzetközi Bizottságának kiképző pszichológusa azért is ajánlotta fel, mert ez még nálunk gyerekcipőben jár, így fontos, hogy minél többen megismerjék ezt a módszert.

Benczéné Timár Irén pszichológus elmondta, hogy a szakmai tanácskozáson részt vevők hasznosnak és hatékonynak ítélték a programot. A folytatásig tapasztalatokat gyűjtenek a gyakorlatban, hogy annak eredményeit a legközelebbi fórumon megoszthassák az érdeklődőkkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világsztárok jöhetnek Győrbe

Egyfajta főpróbának tekintik a szervezők az ír szteppkirály, Michael Flatley társulatának győri… Tovább olvasom