Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Határsértő-áradat megyénkben

Mozgalmas, hosszú hétvégét tudhatnak maguk mögött a Győri Határőr Igazgatóság munkatársai, miután 133 személyt fogtak el, akik a zöldhatáron kísérelték meg a külföldre jutást.
A hétvégén elfogott külföldiek zöme afgán és iraki állampolgár volt. Az előbbiek közül nyolcvanan, míg az utóbbiak közül harmincan vágtak neki az ismeret lennek. De akadt a határsértők között török, ukrán, szudáni, jugoszláv, moldáv, orosz, etióp és szomáliai is. Az igazgatóság sajtóreferense, Fehér Imre őrnagy elmondta a Kisalföldnek, hogy az osztrák határőrizeti szervezetekkel együttműködve még 8 afgán állampolgárt is elfogtak.

Az afgánok és az irakiak a debreceni, illetve a bicskei befogadóállomásról távoztak el, míg a többiek általában legálisan érkeztek Magyarország területére, majd megfelelő úti okmány hiányában illegálisan próbáltak külföldre jutni. Az igazgatóság határátkelőhelyein kilencen (bosnyák, román, ukrán, moldáv állampolgárok) próbálták hamis útlevéllel, illetve vízummal elhagyni az országot. Hegyeshalomban egy jugoszláv állampolgár személygépkocsijának csomagtartójában, illetve az utastérben elbújtatva, csomagokkal letakarva 4 honfitársát próbálta Németországba juttatni. A fuvardíjért fejenként 2–3 ezer eurót fizettek. Ugyanitt egy magyar fiatalember 120 karton adó- és zárjegy nélküli cigarettát próbált kicsempészni, mintegy 470 ezer forint értékben.

Körözöttek
A határforgalom ellenőrzése során fennakadt még 5 körözött személy, akiket a hatóság lopás, zsarolás és kábítószerrel való visszaélés miatt keresett. Ezenfelül hat körözött okmányt is találtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győri Fészek küldetése

Nyolc ismert és elismert ember, a gazdaság, a kultúra képviselői pártoktól független közéleti… Tovább olvasom