Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Határon túli pár a barokk esküvőn

Egy révkomáromi pár lesz a főszereplője augusztus 14-én a hagyományos győri barokk esküvőnek.
Mayer Nikolett és Balogh Gábor házasságának az eddigi évek tapasztalatai alapján sok ezer szem- és fültanúja lesz. A háromnapos rendezvény nyolcmillió forintba került. Keglovich Ferencné, a barokk esküvőt már tizenharmadik alkalommal szervező Családi Intézet igazgatója elmondta: mintegy százhúsz, korhű ruhába öltözött résztvevőre és legalább tízezer szemlélőre számít.

A hagyományos győri rendezvény felől ma már az ország legtávolabbi pontján élők is nap mint nap érdeklődnek. Az igazgató a programok közül kiemelte többek között a már tavaly is nagy sikerrel rendezett kakaskukorékoló versenyt, amelynek ötlete a törökök kiűzésének legendájára épül. A verseny legércesebb torkú „kakasait" értékes díjakkal jutalmazzák, a legjobban kukorékoló felnőtt pedig 100 ezer forintot vihet haza.

Keglovich Ferencné hangsúlyozta: a háromnapos rendezvénysorozat vonzáskörzete már átnyúlik a határokon, s a hatékony marketingmunkának köszönhetően idén a barokk esküvő főszereplője egy révkomáromi magyar ifjú pár lesz. Ez közvetve biztosítja azt, hogy a programsorozatot, a barokk kor varázsát a határon túli, a határ menti térségek is megismerhessék.

Az augusztus 12-i toborzó és ünnepélyes megnyitó után az első kiemelkedő rendezvény a barokk szerenád lesz a Széchenyi téri nagyszínpadon. A korabeli udvarlási szokásokat felelevenítve a vőlegény – a neves művészek segítségével – egy dallal jelzi menyasszonya számára, hogy szerenádot kíván adni tiszteletére. A menyasszony gyertyagyújtással adja tudtára, hogy szívesen fogadja a vőlegény hódolatát, és udvarhölgyeivel helyet foglal, hogy megtekintse a szerenádot.

A Company Canario Portrait of love – A szerelem színei című előadása után az ifjú pár elbúcsúzik egymástól a másnapi viszontlátásig, a menyasszony kendőjével int búcsút. Magát a ceremóniát, amely a pár számára természetesen hivatalos esküvőt is jelent, két nappal később, vasárnap tartják a barokk téren. Az igazgatótól megtudtuk: a háromnapos ünnepély megrendezése összesen nyolcmillió forintba kerül.
A műkörömépítéssel és kozmetikával foglalkozó pár az újságban olvasott az esküvőről és márciusban adta be pályázatát.

Balogh Gábor szerint eddig a legnagyobb próbatételt a rengeteg adminisztrációs munka jelentette, mivel szlovákiai magyarként Győrött kelnek egybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ikrény is félti a nyugalmát

Újra találkozott a Győr és Csorna között kiépítendő gyorsforgalmi út beruházója egy fórumon az… Tovább olvasom