Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Határon átnyúló rendőri együttműködés

Régió - A határon átnyúló bűnüldöző rendőri együttműködés kibővítéséről tárgyaltak csütörtökön a megyei rendőrfőkapitányság vezetői szlovákiai kollégáikkal.
Az erről rendezett sajtótájékoztatón dr. Szabadfi Árpád dandártábornok, megyei főkapitány egyebek között elmondta, a tárgyalások rendkívül rugalmasak és konstruktívak. Szó volt a határon átmenő üldözés módjairól (ilyan már van az osztrák rendőrséggel), a kibővítendő információcseréről, a rajkai együttműködési pont üzemeltetéséről illetve a közös járőrözésről.

Pavel Brath pozsonyi főkapitány azt emelte ki, tudnak tanulni egymástól, ha jó az információcsere, kell az együttműködés, hiszen a bűnözés nem ismer határokat. Bystrak Stanko trnavai kerületi főkapitány arról beszélt, hogy ezeken a közös munkatalálkozókon valós, élő problémákat vitatnak meg és azokra keresik a lehető legjobb megoldásokat. Dr. Szabadfi Árpád még közölte azt is, hogy a pozsonyi, trnavai főkapitánysággal közösen létrehoznak egy bűnügyi operatív és redészeti munkacsoportot a napi kapcsolatokra, az azonnali együttműködésre.

Olvasóink írták

  • 1. :):L 2008. május 29. 19:28
    „Peerszee menjenek at aztan majd a slovak bünözök mar rank is lönek nem csak ottnai rendörök re:)
    vegül is igazuk van talan meg fogja a diszni mercis allatokat is:)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áll a kettős kereszt

Győr - A Bisinger sétányon, az épülő nemzeti kegyeleti emlékparkban, a virágóra helyén csütörtökön… Tovább olvasom