Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta Még több cikk.

Határon átnyúló munkavédelem

Újabb osztrák–magyar koordinációs találkozót szervezett az ˝IGR – Jövő a határtérségben˝ elnevezésű projekt.

Az elmúlt napokban a két ország munkavédelmi szakemberei számára tartottak konferenciát a burgenlandi Kismartonban. Az osztrák szakszervezet (ÖGB) és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) által működtetett európai uniós projekt ugyanis idén kiemelten foglalkozik a munkavédelemmel. „Célunk az, hogy az osztrák és a magyar munkavédelmi hatóságok közreműködésével egy határon átnyúló hálózatot alakítsunk ki" – mondta el Tóth Eszter projektvezető. Így szeretnének hozzájárulni a két fél hatékony információ- és tapasztalatcseréjéhez.

Idén már két koordinációs tanácskozás is zajlott az osztrák és a magyar szakemberek között, Locsmándon (Lutzmannsburg) és Kismartonban (Eisenstadt). Ezeken a két ország munkavédelmi hatóságai egymás tevékenységével és illetékességi köreivel ismerkedhettek meg. A napokban megtartott megbeszéléseken pedig már konkrét példákról is volt szó, például az építőipar munkavédelmi szabályozásaival kapcsolatosan. Ez az összehasonlítás azért is fontos, mert az osztrák munkaerőpiac 2011. májusi megnyitásával jelentősen nőhet a határon átnyúló munkavégzés.

– Fontosak ezek a találkozók, mert a jövőben az osztrák hatóságokkal együttműködve tudunk hozzájárulni ahhoz, hogy határon átnyúló munkavégzés esetén is biztosítva legyen a munkavédelmi és munkaügyi előírások betartása – szögezte le dr. Virágh Norbert, a Nyugat-dunántúli Munkaügyi Felügyelőség igazgatója.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei tűzoltók versenyeztek: győriek az élen

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ez évben is megrendezte a hivatásos önkormányzati tűzoltók… Tovább olvasom