Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Hatalmas összefogás az áldozatokért

Sikerrel zárult a Győr-Moson-Sopron megyei áldozatvédelmi program.
Győr-Moson-Sopron megyében az áldozatvédelemmel foglalkozó szervezetek ismertsége 40 százalékkal nőtt - derült ki a „Szakmai összefogás az áldozatokért Győr-Moson-Sopron megyében" elnevezésű pályázatot záró szakmai konferencián. A pályázat keretében a megyei Gyermekvédelmi Központ és konzorciumi partnerei 2013 tavasza óta működtek együtt áldozatvédelmi feladatokban.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2008-ban hozta létre Gyermekvédelmi Központját, mely a gyermekvédelmi gondozásba került gyerekek, fiatal felnőttek nevelésében nyújt segítséget. A Központ két konzorciumi partnerével, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitánysággal és a megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatával közel 106 milliós állami támogatást nyert, melynek segítségével 2013-ban átfogó áldozatvédelmi programot indított.

A „Szakmai összefogás az áldozatokért Győr-Moson-Sopron megyében" elnevezésű pályázat hangsúlyos eleme volt az áldozatsegítés és megelőzés területén működő szervezetek munkájának hosszú távú összefogása, modellértékű gyakorlatok bevezetése, a területén dolgozók szakmai továbbképzése. A programban minden, a megyében működő szakmai és civil szervezet, önkéntes csoport részt vett, melyek feladata az áldozatsegítés és a prevenció.

A pályázat keretében szakmai fórumok, csapatépítő, önismereti tréningek, színes közösségi és sportprogramok valósultak meg. A programokat záró, október 21-i szakmai konferencián Bojtosné Tripolszki Margit, a pályázat projektmenedzsere kiemelte, a megyében működő áldozatvédelmi szervezetek ismertsége 40 százalékkal nőtt a projekt hatására.

A program népszerű programjai között szerepelt az önvédelmi oktatás és a mediációs képzés - számolt be a pozitív tapasztalatokról dr. Rácz Rita, a megyei Igazságügyi Szolgálat képviselője.

Szabó Csaba, a Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője pedig elmondta, a pályázat keretében forgatták egy kisfilmet, mely bemutatja, milyen anyagi és lelki segítséget kaphatnak a bűncselekmények áldozatai.

A szakmai napot a pályázat résztvevői által rendezett színdarab zárta.

A projekt a TÁMOP-5.6.1.C-11-es pályázati támogatásból valósult meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zimme-zumm zenés-játékos foglalkozás gyerekeknek

Az első győri foglalkozás időpontja november 4. Tovább olvasom