Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Hat utat építenek egy időben

Győr - Jelenleg hat helyszínen zajlik útépítés a megyeszékhelyen az idei lakóutcaprogram keretén belül: a Buda, a Leiningen, a Régi posta, a Rozmaring utcában, a Batthyány téren és a Dózsa György rakparton dolgoznak az útkezelő szervezet által megbízott kivitelező csapatok.
A Buda utcában elbontották a régi szegélyeket és készítik elő az új szegélysornak a helyet, itt az előzetes tervet kibővítve a járdát is felújítják. A Leiningen utcában a járda felújításánál tartanak, az úttest alaprétegét elkészítették, ezután a kétrétegű aszfaltot dolgozzák be. A Régi posta utcában elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer, jelenleg az új útpálya alaprétegeit építik a kivitelezők. A Rozmaring utcában az utolsó aszfaltréteg is rákerült az úttestre, elkészült a csapadékvíz-elvezető zárt rendszer, valamint az út menti gyeprácsos padka, továbbá megújult a régi járda egy szakasza is. A Batthyány téren újrarakják a meglévő bazaltkő szegélyeket, a jövő héten a burkolat marása és újraaszfaltozása következik. Ezután folytatják csak a felújítást a Teleki utcáig. A Dózsa György rakparton végeztek az aszfaltozással, most a parkolók építésén és a sebességcsökkentő kialakításán dolgoznak. A felsorolt utcák 135 millió forintból újulnak meg.

A napokban fejeződött be Marcalváros II. területén az Illyés Gy. utcában és a Krúdy Gy.-iskola mellett a parkolóépítés, ahol 79 új parkolóhelyet alakítottak ki zöldterület igénybevételével. Ez egy fél parkolóháznyi parkolóállást jelent.

Végeztek a Rét utca felújításával, valamint a Jogar utca I. ütemű kiépítésével.

A következőkben elkezdődik a Csokonai utca felújítása, a Zechmeister utca–Jókai utcát csomópont átalakítása, előkészítés alatt van a Vörösmarty utca, Rákóczi utca felújítása. Az útépítések előtti közművezeték-csere részeként elkezdődik a Somogyi Béla utcának a Nagy Imre út és Liezen-Mayer utca közötti szakasz a gázvezetékcseréje, mely során az utat időszakosan lezárják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Digitális nyomdagép: fejlesztés a Palatiánál

Győr - A foglalkoztatás bővítése és az árbevétel évi 12 százalékos növelése négy éven át. Ez volt… Tovább olvasom