Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Hat éve a csúcson

A Grácia Művészeti Intézet divattáncos versenyzői már hat éve folyamatosan védik elsőségüket a magyar és nemzetközi versenyeken. Az idei magyar bajnokságon sem volt ez másként.
Az idei év magyar bajnokai.
A Grácia gyermek, junior és felnőtt táncosai tizenhárom kategóriában szereztek magyar bajnoki címet az idei bajnokságban.
– S ne feledjük a tizennegyediket, ami még értékesebb, hiszen közös a siker: a Dynamic Dance vezetője, Halbritter Adrienn készített diszkóformációt a két csapatból válogatott gyermekeknek – mondta Gellért Tünde nívódíjas koreográfus, aki a Magyar Divat és Sporttánc Szövetség 10. születésnapján kapta meg harmadízben a sporttáncok mestere kitüntető címet.

„ Nem is álmodtunk arról, hogy két nap alatt ennyiszer állhatunk fel a dobogó legfelső fokára. Nagyon büszkék vagyunk erre, de sokkal jobban örülünk annak, hogy minden táncosunk, aki esélyesnek tűnt az évad során, eljut a ljubljanai világbajnokságra."

Edzőtábor előtt

– Idén egészen jó az összetartás a csapatban – folytatja Gellért Tünde –, a gyerekformáció összeszokott kis társaság lett, csak sajnos majdnem a feléből junior lesz jövőre. Most előttünk a feladat: befogadni az újakat, s erre kiváló alkalom az edzőtábor.
A koreográfus elmondta, hogy négyévesen fogadnak először kicsiket, mégpedig az ovis kezdő csoportban. A picik gyakran pityeregve, ijedten jönnek az első órákra, aztán egyre bátrabbak lesznek, megnő az önbizalmuk, szebb lesz a tartásuk, s az év végi gálán 300 néző előtt bátran masíroznak a színpadon a reflektorok fényében.

Önálló est

Megkezdődött a nemzetközi versenyszezon, s nemrég Varsóban járt az intézet csapata, Gellért Tünde pontozóbíróként és edzőként lehetett jelen. Junior diszkó szóló kategóriában 86 induló közül világbajnoki második helyezést ért el kétszeres világbajnokuk, Horváth Adrienn (edzője Kovács F. Ildikó), míg felnőtt diszkó szólóban 64 induló közül Kozma Eszter

Európa-bajnoki ezüstérmes lett. Pt beszélgetőpartnerünk készítette fel, aki nagyon elégedett az elért eredményekkel:
– Nagyon örültünk mindkettő második helynek. Ebben a kategóriában állandóan új arcokat, új stílust keresnek, nehéz kétszer egymás után döntőbe kerülni, keveseknek sikerül. A helyezés csupán támpont, amiből megtudjuk, jó irányba tartunk-e.

Az intézet táncosaival június 20-án, pénteken 18 órakor találkozhatnak a táncművészet után érdeklődők. Akkor lesz önálló estjük a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtanulta a túlélés szabályait

„ Soha ilyen szabadnak nem éreztem magam, mint most: amikor nincs más dolgom, csak gyógyítani.… Tovább olvasom