Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Hat év börtönt kapott Péter: késsel támadt anyjára és nevelőapjára Győrben - fotók

Mi szigorúbbak lettünk volna, de nem lehetett súlyosabb büntetést kiszabni - jegyezte meg a tanácsvezető bíró, annak a győri fiatalembernek az ügyében, aki késsel támadt édesanyjára és nevelőapjára tavaly januárban. Gulyás Péter 6 év börtönt kapott.

Jogerősen lezárta a Győri Ítélőtábla csütörtökön azt a bűnpert, ami minden szereplője oldaláról nézve jóvátehetetlen tragédiáról szól.

A harmincéves Gulyás Péternek anyjával és nevelőapjával - aki 16 éves korától volt mellette - állandó feszültséget okozott, hogy ritkán talált munkát. A lakbérhez, a rezsihez is alig járult hozzá. Péter összeveszett a nevelőapával, majd édesanyjával megállapodtak, hogy 3 nap múlva elköltözik.

Ám tavaly január 28-án - amikor anyja a költözésre figyelmeztette - egy liter bor után berontott a pihenni tért szülők szobájába, kezében egy „viperával" és egy 21 centis pengéjű késsel.


A Győri Ítélőtáblán Péter családja is jelent volt csütörtökön.

A férfinek többször hátába, nyakába és arcába szúrt, közben azt kiabálta, hogy most megdöglenek. Édesanyja sikoltott, segítségért kiabált és megpróbált közbeavatkozni. A vádlott tovább szurkálta a nevelőapját, ezután a sértett az ágyra zuhant. Ekkor a férjét védeni próbáló édesanyát kezdte szúrni a nyaknál, az állnál és a fejnél. A nevelőapa életveszelyesen megsérült, később a tüdejének egy részét eltávolították. Talán végzetes is lett volna a tragédia, ha maga a támadó nem hívja ki a mentőket, s ezzel egyben saját magát is megóvta attól, hogy akár életfogytiglannal fenyegesse a törvény.

Végül hat évet kapott és mert erre nézve nem volt ügyészi fellebbezés, az ítélőtábla sem emelt a büntetés mértékén. Ám azt a váddal egybehangzóan megállapította dr. Zólyomi Csilla tanácsa, hogy az édesanyával szemben elkövetett támadás nem pusztán könnyű testi sértés, hanem emberölési kísérlet volt, mivel kimenetele nem az elítélten múlott.

(A pénteki Kisalföld napilapban olvashatnak a per szereplőinek vallomásairól is.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyére fel! Indul a honismereti vetélkedő

A beharangozó rendezvény április 17-én lesz Győrben. Tovább olvasom