Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Hat és fél milliárdos uniós támogatás a nagyprojektre

Az Európai Bizottság döntésével véglegessé vált: 6,5 milliárd forint uniós pénz jut a győri nagytérségi hulladékgazdálkodási rendszerre.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megkapta az Európai Bizottság jóváhagyását a győri nagytérségi hulladékgazdálkodási rendszer kialakítására – tájékoztatta Molnár Csaba kancelláriaminiszter, győri országgyűlési képviselő hétfőn portálunkat.

Molnár Csaba hozzátette: a mostani döntéssel már 13 magyar nagyprojekt kapott brüsszeli igent. Ezeken kívül további 14 nagyprojekt van túl a kormánydöntésen, közülük 11 már Brüsszelben várja a támogató döntést.

Az ország hulladékgazdálkodással foglalkozó cégeit képviselő szakembereknek a közelmúltban Kovács Barnabás mutatta be a sashegyi létesítményt. Fotó: T. Gy.
Az ország hulladékgazdálkodással foglalkozó cégeit képviselő szakembereknek a közelmúltban Kovács Barnabás mutatta be a sashegyi létesítményt. Fotó: T. Gy.

˝A hazai fejlesztéspolitika sikere, hogy az unió tagországai közül Magyarország nyújtotta be az összes tagállam közül – Lengyelország után – a legtöbb nagyprojektet, az összes tervezett nagyprojekt arányát tekintve azonban hazánk az első. A beruházások azért is fontosak, mert a nagyberuházások jelentenek választ azokra a kihívásokra, amelyekkel a nemzetközi pénzügyi és gazdasági válság miatt szembesül az építőipar és a munkaerőpiac˝ – fogalmazott Molnár Csaba.

A győri projekt költségvetése 9,5 milliárd forint, ebből 6,5 milliárd forint az uniós támogatás. A fejlesztés megvalósítása régóta folyik. Már megépült Győr-Sashegyen egy hulladéklerakó, egy mechanikai-biológiai kezelőmű, egy válogatómű és egy komposztáló is. Javulni fog a szelektív hulladékgyűjtés rendszere, valamint hulladékudvarok is létesülnek. A teljes rendszer üzembe állítása után a Sashegyre beszállított hulladéknak csupán a 30 százalékát kell elhelyezni a 72 ezer négyzetméter területű, 1,2 millió köbméter fogadóképességű lerakóban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri kaszinó év végéig

Az öt állami kaszinó közül kettő legkésőbb december 31-ig bezár – ez a kettő a győri, illetve… Tovább olvasom