Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Hat és fél év lapult a szatyorban

Győr–Hegyeshalom - Hat és fél év fegyházbüntetésre ítélt a győri tábla egy kokainkereskedőt, aki három éve két másik drogcsempészt is bevont az illegális üzletbe. Közülük a legfiatalabb nemrég kezdte el az egyetemet, most azonban három évet kapott.
Hegyeshalomnál bukott le a kokainnal a fiatal Kálmán József, miután „jóakarója", a 46 éves Balogh László behozatott vele bruttó 30 deka kokaint. A két férfi valószínűleg az egyik bevásárlóközpontból ismerte egymást, ahol más-más időben mind a ketten dolgoztak. 2005 novemberében az akkor 21 éves fiatalember is bekerült Balogh terjesztői körébe, a rangidős társ kocsit bérelt a nevére, s kiutaztatta Hollandiába. Maga is vele ment, kirakta Rotterdam főterén, majd repülővel visszautazott. A téren Kálmán József találkozott a kinti kapcsolattal és egy reklámszatyrot vett át tőle, amibe szendvicses papírokat pakolt. Ám hiába volt az óvintézkedés, Hegyeshalomnál lebukott, méghozzá bruttó 304 gramm kokainnal, aminek hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának háromszorosát teszi ki.

Ám ami Balogh Lászlót illeti, ennél jóval nagyobb mennyiségű szállítmány miatt is felelnie kell, mivel egy hónappal korábban az akkor 26 éves, budapesti Hornyák Gábort küldte áruért, méghozzá egyenesen Costa Ricába.

A vallomások szerint számot cseréltek, s a telefonban „Gyurikaként" mutatkozott be Balogh, felajánlva, hogy San Joséban üdülteti a másikat, ha ő cserébe hazahoz egy bőröndöt. Ötszáz dollárt, repülőjegyet adott neki, s meghagyta, hogy a visszautazás előtt felhívja őt. A San José-i repülőtéren egy névtábla várta, s akivel találkozott: egy Diego (ál?)nevű férfi, akinek farmján egy napot töltött, majd további kétnapos, „gyors kéjutazás" után két bőrönddel tért haza. Ő Ferihegyen bukott meg és ismét csak felesleges volt személyes holmikkal kitömni a koffereket, mivel a tételes vámvizsgálatnál előkerültek a zacskók, bennük összesen 3000 gramm kokainnal, aminek hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának 50-szeresét jelenti. A másik segédkező, Kálmán József részletes beismerő vallomást tett, ez volt a bizonyítási eljárás egyik főpillére.

A Győri Ítélőtábla dr. Kovács Tamás tanácsa lényegében helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését: Balogh Lászlót 6 és fél év fegyházra, Hornyák Gábort 3 év 4 hónap, Kálmán Józsefet pedig 3 év börtönre ítélte és valamennyiüket eltiltotta hosszabb-rövidebb időre a közügyektől. Baloghot egyébként gazdasági bűncselekmények miatt már elítélték korábban, s a kábítószer okán a német börtönöket is megismerte. Az ítélet jogerős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli felvételi öt középiskolában

Győr - A megyeszékhely önkormányzata által fenntartott középfokú intézmények közül többen is… Tovább olvasom