Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Haszonállatok üdülőövezetben?

Győr - A probléma több kiskerttulajdonost érint a Rabkert és a Górédűlő területén. 2007-ben az önkormányzat helyi rendeletben szabályozta az állattartást. Az említett területeket is az ˝A˝ övezetbe sorolta be mint a belvárost, ami azt jelenti, a haszonállattartás tilos.


Ez már akkor felháborodást váltott ki, mivel sokan azért vásároltak itt telket, hogy saját fogyasztásra megtermeljék a zöldséget, a gyümölcsöt, hogy tartsanak pár állatot, de úgy gondoltuk, legalább fejlesztik az infrastruktúrát. Sajnos nem. Nincs vezetékes ivóvíz, sem csatornahálózat. Itt létesítettek állatmenhelyet és itt található a nemrég bezárt szemétlerakó, meg több illegális lerakóhely. Javasolnám, az önkormányzati képviselők vizsgálják felül, mennyire megalapozott döntés volt a haszonállattartás tiltása.

Horváth László önkormányzati képviselő portálunknak elmondta: gyakran megkeresik ezekből a városrészekből, általában a felázott utak miatt kérnek segítséget, amit mindig igyekszik is megoldani. Ám a haszonállattartás témájában nincs jó híre, szerinte az a gyakran magas belvíz miatt higiéniai szempontokból kifogásolható, illetve azért, mert ez kis telkekből álló üdülőövezet, az állatok több szomszédot zavarhatnának.

Az infrastruktúra fejlesztésére tudomása szerint a telektulajdonosok nem kaptak ígéretet, a csatornázás nem is valószínű, hogy megvalósul, mivel üdülőövezetről van szó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymás főztjét lesik el

A Rába Hotel konyhafőnöke, Edvi László és budapesti kollégája, Mózes Péter egymást közt cserélik ki… Tovább olvasom