Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Használható poloskák voltak

A győri polgármesteri hivatalban kipattant lehallgatási botrány teljes feldolgozásához még szakértők véleménye szükséges. A fideszes alpolgármester szerint ő nyíltan él és dolgozik, így nincs mitől tartania.
„ A győri polgármesteri hivatalban talált technikai eszközök vizsgálatáról készült szakértői vélemény megállapítja, hogy a berendezések helyiség lehallgatására szolgálnak " – közölte a Kisalfölddel tegnap Kiss Imréné őrnagy. A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense hozzátette: az elsődleges elemzések alapján egyértelmű, hogy a „ poloskák " alkalmasak a magántitok jogosulatlan megismerése bűncselekmény elkövetésére. Hangsúlyozta azt is: az ügy teljes tisztázásához további szakértői vélemények beszerzése szükséges.
„ Megdöbbentett az a hír, hogy a XXI. században ilyen pártállami módszerekkel városházi tisztségviselőket hallgattak le vagy próbáltak meg lehallgatni " – reagált tegnap Dézsi Csaba András győri alpolgármester arra a polgármesteri bejelentésre, miszerint március elején a hivatal több irodájában poloskát találtak. A politikus megerősítette lapunk információját: biztonságtechnikai szakemberek az ő irodáját is átvizsgálták, és nem találtak semmit.
Dézsi ettől függetlenül formálisnak nevezte az irodájában tartott vizsgálatot, és vitatta annak alaposságát, mondván, hogy mindössze tizenöt percig tartott. Furcsának találta, hogy Balogh József polgármester nem a hivatalos szervekhez, hanem egy magáncéghez fordult, ennek okait azonban nem kívánta firtatni.
„ Amikor hónapokkal ezelőtt fény derült erre az ügyre, a polgármester úr javasolta, hogy szereltessek fel biztonsági zárat az ajtómra. Én nem éltem ezzel a lehetőséggel, mert nincsenek titkaim, mind a betegellátásban, mind a politikában a teljes nyilvánosság előtt, a város érdekében dolgozom " – indokolta döntését az alpolgármester.

Korábban:

Poloskák a győri városházán? (2002.05.27.) >>
A győri poloskák nyomában (2002.05.28.) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ENSZ-közgyűlés: Szakács is felszólalt

A spanyol és a horvát miniszterelnökkel, valamint a román elnökkel egy napon szólalt fel Szakács… Tovább olvasom