Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Háromszor zárják le a Kossuth hidat a héten

A Kossuth híd hídvizsgáló kocsiját ért keddi baleset miatt biztonsági intézkedéseket hozott a város útkezelő szervezete.

A Kossuth híd hídvizsgáló kocsiját ért keddi baleset miatt biztonsági intézkedéseket hozott a város útkezelő szervezete.

- Csütörtök reggel 9 óra és dél között a hidat a gépjárműforgalom elől lezárjuk - tájékoztatott Máthé-Tóth Péter műszaki vezető. - Ez idő alatt a City1 jelű autóbuszok nem közlekednek.

A lezárás során stabilizálják a megbillent hídvizsgáló kocsit. A munkálatokat rendőrök biztosítják, a közlekedők csak a Széchenyi és a Jedlik hidakat használhatják.

A tervek szerint szombaton eltávolítják a hídszerkezetről a kocsit, hogy megjavíthassák.

A műszaki vezető hozzátette: a november 20-ra tervezett próbaterhelés során a megsérült hídvizsgáló kocsinak fontos szerepe lett volna, helyette egy speciális hídvizsgáló kosaras autó segítségével helyezik fel a mérőeszközöket a híd alsó szerkezeti elemeire.

Ehhez szombaton napközben néhány órára ismét lezárják a hidat, de csak fél pályán.

A próbaterhelés vasárnap reggel nyolc órakor kezdődik a Kossuth híd lezárása mellett, a vizsgálat előreláthatóan este nyolcig tart majd.

Öt, egyenként 20 tonnás teherautó hajt fel a hídra, a kibővített hídkonzolra pedig 45 darab, egyenként 1 köbméteres, vízzel telített tartályt helyeznek.

A vizsgálat során a terheléskor bekövetkező szerkezeti alakváltozásokat ellenőrzik a hídmérnökök.

További, belvárosi forgalmat érintő változás, hogy a Rónay Jácint u.-Szövetség u.-Hédervári út körforgalom építése miatt szombaton lezárják a forgalom elől a csomópont területét.

Az alsó réteg aszfaltozását követően az esti óráktól életbe lép a körforgalmi rend. A lezárás az autóbusz-forgalmat nem érinti.

Olvasóink írták

 • 6. urbaniastapista 2011. november 18. 08:28
  „A Hédervári úti körforgalom építőinek is nagyon jól jöhetett a híd megnyitása, így biztos hamarabb készen lesznek, hogy rájuk szabadítottak napii pár ezer olyan autóst, akinek nem is lenne dolga arrafelé, csak megszokta, hogy a Révfalusi hídon jár.”
 • 5. Veszettzsiráf 2011. november 17. 10:53
  „Na kiváncsi lennék hányan ugrálnának ha azóta se lenne megnyitva.
  Lezárják kikerülöm, ez legyen a legnagyobb bajom.”
 • 4. pappe 2011. november 17. 10:18
  „Egyszer kellene jól megcsinálni, teherpróbázni és utána átadni. Nem pedig először átadni és utána lezárogatni...”
 • 3. Hyppolit 2011. november 17. 08:33
  „"a keddi baleset miatt biztonsági intézkedések"..Miért? Az előtt nem volt? Volt műszaki ellenőre annak amunkának? Mindent rendben találtak (kirögzítés, felhasznált anyagok műbizonylatai, stb)? Ha tragédia lett volna -hála nem lett- kire mutogatnának?
  Másik: aszfaltoznak? Mínusz 5-6 fokba? Talán még majd fel is festik ilyen időben?
  Hát lenne még pár kérdése az embernek...”
 • 2. AntiFricc 2011. november 16. 22:02
  „"a Rónay Jácint u.-Szövetség u.-Hédervári út körforgalom építése miatt szombaton lezárják a forgalom elől a csomópont területét"
  Akkor Révfaluból nem lehet Újvárosba/Szigetbe jutni a Jedlik-hídon keresztül? Vagy talán az Egyetemet körbe kerülve valahogy, ezt nem tudom.
  Talán akkor korai volt egyirányúsítani a Kálóczy teret, ott inkább a parkolást kellett volna megtiltani bizonyos szakaszokon.”
 • 1. Vanderer 2011. november 16. 17:49
  „Na ezért kár volt átadni.Azóta egyszer használtam autóval de sokszor nem is fogom az új belvárosi forgalmi sületlenség okán.Lehet ez volt a cél?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ömlött a víz a győri Frigyládánál

Olvasóink ne gondoljanak csodára, a vízsugár oka sokkal hétköznapibb: az egyik munkagép átvágta a… Tovább olvasom