Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Háromszor szenvedett ugyanott balesetet a győri család - videó

Egy újvárosi kereszteződésben ugyanazt a győri családot háromszor érte súlyos baleset. Mindhárom karambol kísértetisen hasonlóan történt ugyanabban a kereszteződésben.

"Családon belül egy újvárosi útkereszteződésben néhány éven belül a harmadik karambolt szenvedtük el vétlenül. Mindhárom esetben gyakorlatilag totálkarossá törött az autónk" - kezdte a kisalfold.hu-nak Simon Péter.

Közel volt a gázvezeték: hajszálon múlt a tragédia

"Jómagam pár héttel ezelőtt, édesapám egy éve, illetve két éve szintén én szenvedtem közlekedési balesetet Győrben a Liget és Nyár utca találkozásánál.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy személyi sérülést egyik esetben sem szenvedtünk, igaz, a legutóbbi baleset során ez csupán hajszálon múlt.

A haszongépjárművünkbe ugyanis úgy csapódott egy autó a Nyár utca felől, hogy az ütközést követően a Ducatóval a szemközti oldalon álló ház falának vágódtam, s csupán pár centiméteren múlt, hogy a falból kivezetett gázvezetéket nem tarolta el a furgon" - folytatta a győri férfi.


Gyakorlatilag totálkotrás lett a Ducatto: nincs értelme megjavíttatni a hasozngépjárműt

Két évvel ezelőtt így nézett ki a győri család autója az ütközést követően.
Két évvel ezelőtt így nézett ki a győri család autója az ütközést követően.


"Mindhárom baleset során a Liget utca felől érkeztünk a kereszteződés felé"


Simon Péterrel közösen tekintettük meg az ominózus útkereszteződést - ahol az említett három karambolon kívül több súlyos baleset is történt az utóbbi években, de erről később -, s az egyértelműen látszik, hogy Liget utca felől érkező autósok nehezen látják be a sarkon álló széles, emeletes háztól az útkereszteződést.


A balesetek helyszínén készítettünk felvételt a veszélyes kereszteződésről Simon Péter segítségével. Videó: Cseh Róbert.


"Mindhárom baleset során a Liget utca felől érkeztünk a kereszteződés felé, míg a Nyár utca irányából érkező autós nem adta meg az elsőbbséget nekünk.

Véleményem szerint több autós úgy gondolja, hogy felsőbbrendű úton halad a Nyár utcában, holott elsőbbség adást kötelező tábla áll a kereszteződésnek azon az oldalán, ahol rendszeresen balesetek történnek.

Az is érdekes egyébként, hogy a Nyár utca kereszteződést követő másik oldalán stoptábla figyelmezteti megállásra az autósokat, holott ez az útszakasz sokkal jobban belátható.

Úgy vélem, a stoptábla a szemközti oldalon is indokolt volna, sőt, ott sokkal inkább" - közölte Simon Péter.


Íme, az útkereszteződés, ahol számos baleset történt az utóbbi években

"A legsúlyosabb sérülést medencecsonttöréssel egy fiatal ember szenvedte el itt"

Az újvárosi Halász Gyula - az idős férfi házának csapódott pár hete Simon Péter haszongépjárműve - több kisebb, nagyobb balesetet is átélt már közvetlen közelről a Liget és Nyár utca találkozásánál.

"Koccanások havi rendszerességgel előfordulnak itt, de az utóbbi években a szóban forgó három eseten kívül is történt 4-5 jelentősebb baleset. Tudomásom szerint a legsúlyosabb sérülést medencecsonttöréssel egy fiatal ember szenvedte el itt" - hallottuk Halász Gyulától.

Hogyan előzhetőek meg a balesetek a veszélyes kereszteződésben?

Adja magát a kérdés: milyen alternatívák nyílnak arra, hogy kevesebb baleset történjen a Liget és Nyár utca kereszteződésében?

Viszonylag drága balesetmegelőző lépés lehet egy körforgalom építése - igaz, ennek az ötletnek ellentmond a közelében fekvő buszforduló -, míg az olcsóbban és egyszerűbben kivitelezhető megoldások között szerepel fekvőrendőrök, villogó elemek és stoptábla csatasorba állítása.

"Szeretném, ha a jövőben elindulna egy folyamat, mely minél előbb biztonságosabbá tenné ezt az életveszélyes kereszteződést és a jövőben nem kerülne sor hasonló balesetre, mely akár szerencsétlenebbül is végződhet" - zárta szavait Simon Péter."Ha valaki figyelmesen közlekedik, akkor nem okozhat balesetveszélyes helyzetet a kereszteződés"

"Több hasonló ilyen csomópont van Győrben és más magyar nagyvárosokban, s ott különösebb gondok nélkül működik a közlekedés.

Úgy gondolom, hogy a Liget és Nyár utca korlátoltan látható be, de ha valaki figyelmesen közlekedik, akkor nem okozhat balesetveszélyes helyzetet a kereszteződés.

Sajnos, baleset itt (is) többnyire amiatt történik, hogy az autósok nem megfelelő sebességgel közelítik meg a kereszteződést.

Lakossági kérésre a közeljövőben természetesen felül fogjuk vizsgálni a kereszteződést, s szükség esetén `biztonsági fékeket´ helyezünk el itt" - mondta el a kisalfold-hu-nak Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke.


Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. rubeola 2011. július 24. 15:30
  „Biztos nem lakik és közlekedik arra egy képviselő sem, különben már tettek volna valamit. Amíg a saját bőrükön nem érzik, addíg nem fontos!!! Legalább is nekik.”
 • 49. mir 2011. július 20. 09:21
  „47

  Én tényeket írtam te meg általánosítasz mert máshoz nem értesz”
 • 48. Goldmund 2011. július 20. 08:30
  „Nem elsősorban azt kell nézni ki lakik arra (az már tényleg kijjebb van a tipikus cigány-környéktől), hanem azt is, ki KÖZLEKEDIK arra. Pl. az, aki a Nép utcán át megy kifelé a Radnóti-szoborig, hogy onnan a főútra kanyarodjon. Szerintem sokan Révfaluból is jöhetnek, át a Jedlik hídon, Radnóti utcán, aztán pont oda lyukadnak ki. Révfaluban pedig sok olyan újgazdag lakik (tsiztelet a kivételnek), aki azt képzeli, hogy neki mindig mindenhol elsőbbsége van.”
 • 47. AHA 2011. július 20. 07:12
  „edie
  a sötét elme meg te vagy,aki csak kötekedésből szól valamihez mir haverral együtt.”
 • 46. AHA 2011. július 20. 07:10
  „. mir
  <moderálva>”
 • 45. AHA 2011. július 20. 07:09
  „edie
  De bizony,ott szinte kizárólag csak azok laknak.Minden balesetet ők okoznak.
  Nagyon sajnálom azt a pár kivételt akiknek azon az értéktelen környéken kell kényszerűségből élni.”
 • 44. mir 2011. július 19. 21:29
  „43

  Hagyd! Nem megy neki nagyon a kulturáltság mert akkor nem moderálnák ki minden hozzászólását :)”
 • 43. edie 2011. július 19. 20:58
  „35. AHA
  Nem csak cigányok laknak ám arra! Az általánosítás az nagyon megy!
  Sötét elme sötét ország!”
 • 42. AHA 2011. július 19. 20:53
  „<moderálva>”
 • 41. Komissar 2011. július 19. 20:51
  „"Szeretném, ha a jövőben elindulna egy folyamat, mely minél előbb biztonságosabbá tenné ezt az életveszélyes kereszteződést és a jövőben nem kerülne sor hasonló balesetre, mely akár szerencsétlenebbül is végződhet" - zárta szavait Simon Péter.

  a megoldás tök egyszerű lenne, az elsőbbség meg nem adását drasztikus tétellel (100.000ft) kell büntetni. de helyszíneléskor figyelembe kell venni a védett úton haladó sebességét is.
  stoptáblát elnéző sofőrnél hozzájön minimum 2 év jogosítvány bevonás is.
  2 tucat eset után talán elgondolkodik a sofőr, megéri e a táblát nem látni.”
 • 40. mir 2011. július 19. 20:12
  „Tudom de a remény hal meg utoljára :)”
 • 39. AHA 2011. július 19. 20:07
  „<moderálva>”
 • 38. dundi08 2011. július 19. 19:46
  „37 mir
  Hagyd! Felesleges! :)”
 • 37. mir 2011. július 19. 18:57
  „35

  Ahogyan látom neked sem egyértelmű a tábla meg a cikk jelentése. :)”
 • 36. misskittina30 2011. július 19. 18:53
  „Don! Igazad van :)”
 • 35. AHA 2011. július 19. 18:53
  „DON
  Az ott lakók nagy részének egyáltalán nem egyértelmű a táblák jelentése.Sőt,elképzelésük sincs róla miért vannak ott!
  Azt gondolják,hogy elvitelre van odakészítve.”
 • 34. AHA 2011. július 19. 18:43
  „<moderálva>”
 • 33. DON 2011. július 19. 18:05
  „Emberek!
  Kinek nem egyértelmű jelzés a macisajt a kereszteződés előtt? Mit kell ezen annyit beszélgetni? A KRESZ világosan leírja a tábla jelentését. Ennyi!
  Nem azért felsőbbrendű egy útvonal, hogy az azon haladónak azt kelljen sasolnia, hogy mikor jönnek ki eléje jobbról vagy balról. Nem azt mondom, hogy ne figyeljen a környezetére az autóval közlekedő, igenis figyeljen! De nem kötelessége, hogy egy felsőbb rendű útvonal összes becsatlakozásánál azt nézze, hol, melyik barom akar önkéntes vesedonor lenni. Azért van a KRESZ, hogy szabályozza a közlekedést.
  Eddig a naivitás:)
  A valóság az, hogy minden vezető meg van arról győződve, hogy ő tud a legjobban vezetni. Az évek óta sofőr azért, mert neki a kisujjában van, s különben is kardántengely volt a jele az oviban, s minden szülinapjára buszkormány alakú tortát kapott. A taknyos frissjogsis meg azért, mert ő a király, kemény a töke, s különben is nem akar gyíknyakúnak látszani a rommá tuningolt kettes golfban, aminek sötétített üvegei híven tükrözik a lelki világát. Az öreg tata, aki gyök kettővel halad a gyorsforgalmin azért, mert ő már a háborúban is mentős volt, s gépágyútűzben vitte a sebesülteket a tábori felcserhez, közben nyomókötést helyezett el, a másik kezében ott volt a sebfertőtlenítőnek használt bugázott szovjet vodka szájából pedig lógott a kossuth cigi. Minden sofőrnek maga felé hajlik a napellenzője. Nincs kivétel, nézzen mindenki a visszapillantó tükörbe és vallja be, ez így van.
  Figyeljünk egymásra jobban!”
 • 32. mir 2011. július 19. 18:01
  „29

  Nem rosszabb környék. CSak megint nem tudod, hogy miről beszélsz.”
 • 31. mir 2011. július 19. 17:54
  „<offtopic>”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárosok vs. autósok - Igény van, út nincs a biciklis közlekedésre

Az elmúlt időszakban Győrben is történtek változások a biciklis közlekedésben. Tovább olvasom