Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Háromszázötvenmilliót költenek a strandra

Győr - Retró jelleggel nyit meg a győri strand pünkösdkor. A szervezők retró jegyárakat ígérnek, bár azért nem lesz annyira olcsó a belépő, mint a múlt rendszerben.

Az önkormányzat várhatóan néhány hónapon belül jogerős engedélyekkel rendelkezik a győri idényfürdő rekonstrukciójának első ütemére, így szeptemberben megkezdődhetnek a munkálatok – jelentette be Borkai Zsolt a pénteki városházi sajtótájékoztatón. A polgármester elmondta, hogy idén 350–360 millió forintot költenek a beruházásra. A pénzből felújítják, a családok számára vonzóvá alakítják a Cziráky-medencét, valamint modernizálják az öltözőrendszert.

A politikus elmondta, hogy a későbbi ütemek a város pénzügyi lehetőségeitől függenek. A teljes felújítás mintegy hárommilliárd forintba kerülne, de elképzelhető, hogy van mód költségcsökkentésre. Mindehhez szívesen vennének igénybe európai uniós támogatást, de jelenleg nincs kiírás ilyen célra.

Horváth Cs. Attila, a strandot üzemeltető Rába Quelle Kft. általános igazgatója elmondta: a strand működtetését 2003-ban vették át, de az egyedi helyszínen, a Rába és a Mosoni-Duna találkozásánál fekvő létesítmény már akkor is elavult volt. Megköszönte, hogy az önkormányzat elhatározta, költ a fejlesztésére.

Kiállítás nyílik benne: A Cziráky-épületen jelenleg kisebb karbantartási munkálatokat végeznek a nyári felkészülés jegyében. Fotó: H. Baranyai Edina
Kiállítás nyílik benne: A Cziráky-épületen jelenleg kisebb karbantartási munkálatokat végeznek a nyári felkészülés jegyében. Fotó: H. Baranyai Edina

A szakember elmondta, hogy jövőre már a részben megújult, idén még a régi környezetben fogadják a vendégeket. A Cziráky-medence és a gyermekpancsoló pünkösd hosszú hétvégéjén, május 30-án, a sportmedence a nyári vakáció első napján, június 13-án nyit. Elképzelhető, hogy a nagy csúszdát is használhatóvá tudják tenni. Nosztalgiára hívják a látogatókat, ezért a retró jelleget igyekeznek erősíteni. Ez megjelenik majd a zenei aláfestésben, a büfék kínálatában. Olimpiatörténeti kiállítást is nyitnak, annak apropóján, hogy a Cziráky-épületet Hajós Alfréd, az első magyar olimpiai bajnok tervezte.

Horváth Cs. Attila arról is beszélt, hogy a jegyárak is retró jellegűek lesznek. Aki csak a strandon kíván pihenni, 800 forintos napijegyet válthat, míg az élményfürdő vendégeinek ingyenes átjárást biztosítanak.

Olvasóink írták

 • 11. nane 2009. május 18. 13:27
  „Végre lesz strand,víz lesz a medencében nem színpad,ez jó.A jegy ár nem olcsó,de nem köteleznek a termálbelépőre.Még egy kis engedmény és mindenki jólérzi magát.Remélhetőleg rájöttek hogy a strand van értünk és nem fordítva.Ráfér a szemléletváltás azokra a vezetőkre akik egy-két hónap alatt akarnak kőgazdagok lenni.”
 • 10. elemér 2009. május 18. 07:16
  „Üzletpolitika Mo.-n, mihez lehet azt viszonyitani ? Járnak a szomszédok magyarban fürdözni ? Honfitársak meg járnak a szomszédba dolgozni.”
 • 9. elemér 2009. május 18. 00:54
  „Nem , mert a jegyárak mindig magassak voltak világviszonylatban is.”
 • 8. Goldmund 2009. május 17. 20:08
  „Miért csak pünkösdkor nyit ki? Már múlt hétvégén is lett volna értelme (meleg volt).
  Nem lehet, hogy a magas jegyárakra a rossz üzletpolitika miatt van szükség?”
 • 7. gyugyu1 2009. május 16. 20:43
  „Csak azt nem értem miért a város ujitja fel 350 milláért, a hasznot meg a Quelle teszi zsebre ! Még hogy nem dráda az élményfűrdő ? Próbáljatok elmenni három gyerekkel ! Nem látom tisztán a felállást,a város költi a tulajdonában lévő élményfűrdőre,és a strandra a milliókat, az üzemeltető pedig zsebreteszi a lóvét ? Hogyis van ez ???!!!”
 • 6. elemér 2009. május 16. 18:34
  „Hagyományossan drága, mert nincs elszámolási kimutatás. Itt lehet lopni.”
 • 5. Domestic 2009. május 16. 14:29
  „..ez is a közbeszerzés miatt lett ilyen olcsó!
  (ja, hogy mitől lett ilyen drága? Mér, drágállják...?)”
 • 4. elemér 2009. május 16. 12:42
  „Drága volt az már mikor én jártam oda, pedig bérletem volt.”
 • 3. Skip 2009. május 16. 11:57
  „nagyon drága! ha felújítjuk nőni fog a jegyár ergo a szlovákoknak éri meg csak meg ez is!”
 • 2. elemér 2009. május 16. 11:48
  „Általában a renoválás drága és ezért az uj épitkezés van hogy jobb megoldás. Ez a új fürdö nekem tetszik. Mo.-n az árakkal van nekem probléma. Baromi drága szerintem az uszoda használat. Vagy nem értenek hozzá vagy fejik a népet.”
 • 1. Gab2000 2009. május 16. 08:30
  „http://www.aqua-world.hu/content.php?id=7

  Na kedves győri hivatalnokok ezt skumizzátok meg ez 17 milliárdba került a fürdő és a több mint 300 szobás hotel .

  Akkor itt mik kerülne 3 milliárdba egy szaros kis strandon?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselők a fákon

Tét - Holland vendégeik is elcsodálkoztak a tétiek tavaszi nagytakarításán, hogy abban az… Tovább olvasom