Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Háromszázmilliót nyert Gönyű pályázatokon

Gönyű - Iskolafelújításra, csatornázásra, s többek között gondnoki busz vásárlására, illegális szemétlerakók felszámolására összesen közel 300 millió forintot nyert pályázaton Gönyű tavaly. Az önkormányzat saját erőből is végez fejlesztéseket, az egészségház, illetve a nyugdíjasotthon felújítását.
Pályázott uniós támogatásokra, s nyert közel 300 millió forintot a gönyűi önkormányzat. A település polgármestere, Major Gábor tájékoztatása szerint 100 millió forintot fordítanak a csatornázás előkészítésére, ehhez 85 százalékot biztosít a támogatás, 15 százalék önrészt kell hozzátenni. A végül 2,1 milliárdos beruházás a tervek szerint 2011 elejére készülhet el.

– Másik fontos beruházás az óvoda felújítása lesz. Az intézmény főépületében négy csoport működik, egy pedig egy régi laktanyaépületben eléggé sanyarú körülmények között. Az óvoda tetőszerkezete hullámpalás, elavult, fel kell újítani. De ha már a tetőt megbontjuk, akkor emeletráépítéssel egy új szobát alakítunk ki, így minden csoport egy épületben lehet. Terveink szerint tornaszoba is lesz, s a vizesblokk, illetve a kert is átépül – részletezte Major Gábor.

A közel 100 millió forintos óvodafelújítás után még kellemesebb környezetben fejlődhetnek a gönyűi gyerekek. Fotó: Tóth Gyula
A közel 100 millió forintos óvodafelújítás után még kellemesebb környezetben fejlődhetnek a gönyűi gyerekek. Fotó: Tóth Gyula

Az óvoda felújítására 89 millió forintot nyert az önkormányzat, amihez 10 százalékot tesz hozzá önrészként.

A pályázati pénzből 10 millió forintot fordítanak gondnoki busz vásárlására, s az illegális szemétlerakók felszámolására is jelentős összeg jut.

– Ebben az évben önerőből szeretnénk megoldani az egészségház felújítását, természetesen ha van rá pályázat, akkor megpályázzuk. A nyugdíjasotthon felújítását is tervezi az önkormányzat, s a településen van még néhány földút, amit szilárd burkolattal látnánk el. Ezeken a terveken kívül beadtunk három pályázatot is, amelyek önrész nélküliek. Egyiket a közösségi szolgáltató terek létrehozására, a másikat egy nagyobb faluközpont kialakítására, illetve a katolikus templom felújítására nyújtottuk be – tudtuk meg Major Gábortól.

A polgármester még annyit hozzátett, hogy önerőből alakítják ki a faluban a kamerarendszert, miután – tájékoztatott – kismértékű emelkedést tapasztaltak a besurranásos lopások, betörések terén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

CO-mérgezés Győrszentivánon: életet mentett a papagáj!

Győrszentiván - Túl van az életveszélyen Sárközi Ramóna, akit édesanyjával együtt… Tovább olvasom