Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Háromszázhatvanmilliós csempészfogás

Távol-Keleti eredetű mobiltelefon-tartozékokat, golyóstollakat és szövetet foglaltak le a vámosok, több mint 360 millió forint értékben egy kínai vámzárral leplombált konténerből a vámosszabadi határállomáson.

Zöld Zsolt főhadnagy a vámraktárban.
Hétfőre virradó éjszaka egy szlovák kamion vezetője jelentkezett belépésre, s annak rendje szerint benyújtotta a különböző okmányokat. Azokon 544 karton kínai eredetű műanyag játék volt feltüntetve rakományként – mondta el Zöld Zsolt főhadnagy, a vámosszabadi vámhivatal parancsnokhelyettese. A számlák, a fuvarlevél és más okmányok ellenőrzését követően a vámellenőr körüljárta a kamionra rakott konténert, amin három kínai vámzár fityegett.
A derék fináncot mégsem győzte meg a sértetlen plomba, szúrópróbaszerű ellenőrzésre kinyittatta a konténert. Már az első dobozokban olyan árut talált, ami nem szerepelt egyik kísérő okmányon sem. Ezért a kollégákkal együtt tételes vámvizsgálatnak vetették alá a szállítmányt. Ekkor sok minden előkerült, de gyermekjáték egyetlenegy sem.

Raktáron a lefoglalt telefonakkumulátorok .
A vámosok találtak 43.900 darab mobiltelefon-töltőt, 141 ezer mobiltelefon-akkumulátort, 2400 telefontokot, 1500 telefontartó zsinórt, illetve 66 ezer golyóstollat és 32 tekercs textilszövetet. A vámhivatal a 360 millió 590 ezer forint értékű termékeket lefoglalta.
A konténert Hamburgban rakták ki a hajóról, a szlovák kamion onnét indult el a magyar címzetthez az áruval. Hétfőn nem ez volt az egyetlen fogás Vámosszabadin. A még felderített három bűncselekmény közül kettőnél áru hamis megjelölése, egynél csempészet miatt indult eljárás. Azokban az esetekben is kínai eredetű áruk voltak, amiket magyar címzetthez szállítottak volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Étteremben füstmentesen

A füstmentes szórakozás érdekében évente kétszer a dohányzást az étteremből száműző bált szerveznek… Tovább olvasom