Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Háromszázezer forintot énekelt a műtéthez

Tényő - Telt ház előtt énekelt Szabó Andris azon a jótékonysági koncerten, amelynek bevételével – 300 ezer forinttal – a vak kisfiú az ˝üvegcsontú˝ Fekete Mónika gyógyulását segítő műtét költségeihez járult hozzá.

Az elmúlt héten némi aggodalom nyomasztotta Szabó Andris édesanyját, hiszen fia tényői jótékonysági koncertjére elővételben alig fogytak a jegyek. Miként szavaiból kiderült: a vasárnap délután aztán feloldott benne minden szorongást, amikor a kezdés előtt fél órával egyre csak sorjáztak a sportcsarnok bejáratánál a segíteni akaró falubeliek, jöttek a környékbeliek, a ˝szomszédokon˝ kívül még Győrből, Győrszentivánról és Győrújbarátról is. Az eladott jegyek tanúsága szerint kétszázötvenen. Így miután ˝bevetették˝ a pótszékeket is, a bősárkányi vak kisfiú énekelni kezdett, mégpedig arról, hogy miért vannak a jó barátok.

A közönség nagy szeretettel fogadta Andrist, ˝könnyek és mosolyok˝ közt telt el a másfél órás, hangulatos koncert, amelynek bevételét – 300 ezer forintot – a Fekete Mónika gyógyulását segítő kölni műtét költségeihez ajánlották fel. Az est végén a tényői ˝üvegcsontú˝ kislány – édesanyjával együtt – meghatottan köszönte meg a szívet-lelket melengető dalokat, a jótékony forintokat, illetve azt a Szabó Andriséktól kapott párnát, amire emlékül a vasárnapi koncert plakátját nyomtatták.

A koncert végén Fekete Mónika – édesanyjával együtt – meghatottan kö-szönte meg a dalokat, a jótékony forintokat, illetve Szabó Andris ajándékát.
A koncert végén Fekete Mónika – édesanyjával együtt – meghatottan köszönte meg a dalokat, a jótékony forintokat, illetve Szabó Andris ajándékát.

– Az utolsó dal nagyon meghatott. Mónika nevében Andris az ˝Úgy szeretném meghálálni˝-t énekelte el. Nekem, mindannyiunknak. Nem túlzás, de sírt az egész terem – mesélte a kislány édesanyja, majd megemlítette, hogy örömüket fokozta az újabb meglepetés: a rendezvényen adta át a tényői iskola igazgatónője azokat a laptopokat – egyiket Mónikának, másikat Antal Viviennek –, amiket pályázaton nyertek két rászoruló diákjuknak.

Érdeklődésünkre Mónika és Andris is úgy nyilatkozott: jó érzésként, kedves emlékként marad meg bennük a tényői találkozás, az édesanyák pedig megbeszélték, hogy a jövőben telefonon tartják a kapcsolatot.


Taníts meg szeretni

Szabó Andrisnak nemrégiben jelent meg Taníts meg szeretni című harmadik, dupla lemeze, mely szintén jótékony célokat szolgál és megrendelhető a  06-80/504-504-es ingyenes telefonszámon.

Olvasóink írták

 • 4. dudubaba 2009. december 01. 13:27
  „Köszönjük szépen Andrisnak a vasárnapi csodállatos estét!
  Köszönet a szülőknek és a technikus úrnak amiért önzetlen segítségükkel hozzájárultak a koncert sikeréhez!
  Minden kedves résztvevőnek hálás köszönet jár aki eljött vasárnap és ezzel támogatta Mónikát!”
 • 3. anyacika 2009. december 01. 09:32
  „Nagyon megható volt ez a délután. Jó lenne ha az a néhány nagyvállalat akiket megkerestek is az ügy mellé állna.Szabó Andris egy kisfiú aki önként jött, hogy segítsen. Köszönet Neki, és szüleinek.”
 • 2. Dr.Horváth 2009. december 01. 09:31
  „Tragédia, hogy úgy kell összegyűjteni a pénzt a gyógyulásra a kislánynak.
  Andrisnak minden tisztelet, emberiességből - most is - jelesre vizsgázott.”
 • 1. Truder 2009. december 01. 09:01
  „Az ilyen szép tettektől gazdagszik a lélek!Gratulálok Andris!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kölcsönt nem kaptak, a béreket várják

A győri kistérség önkormányzatai nem vállaltak kölcsönnyújtást a településükön dolgozó, lassan négy… Tovább olvasom